Arianne Grootendorst – Over de rand


Van Karakter uitgevers ontving ik het boek Over de rand, geschreven door Arianne Grootendorst, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam en voelt in paniek dat ze geen adem krijgt. Als ze haar ogen opent, ziet ze een reusachtige man die op haar zit en haar keel dichtknijpt. Er is geen ontsnappen mogelijk. Zo begint een nachtmerrie die ze ternauwernood weet te overleven. In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de afschuwelijke verkrachting in haar eigen woning die haar bijna het leven kostte, het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame verwerking van het misdrijf. Haar aangrijpende, waargebeurde relaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal. Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft weten te houden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde.

Het boek begint met de proloog waarin Arianne haar belager ontmoet en de emoties die dit bij haar los maakt. Hierin voel je meteen de spanning en angst die Arianne meemaakt. Je wilt meteen verder lezen.

Dit verandert eigenlijk het hele boek niet. De angst van Arianne blijf je voelen en ik had de hele tijd het gevoel alsof ze het aan mij persoonlijk vertelde. Door dat het verhaal in de ik-vorm geschreven is, heb ik het gevoel alsof het boek nog veel harder binnen komt. Je voelt de worsteling die Arianne doorloopt. Ze wil zoveel mogelijk informatie krijgen over de dader. Omdat ze angst heeft dat hij terug komt. Ik kan me dat voorstellen. Ik denk dat dat iets is, omdat je hoopt dat je de dader zo leert kennen en leert doorgronden. En zo hoopt dat ze, mocht hij terug komen hem kan doorgronden, tenminste zo zou ik het denk ik hebben. Door de eerlijke en open manier van schrijven, kon ik me heel goed verplaatsen in de angst en gevoelens van Arianne en voel je heel erg met haar mee. Ook dat ze heel eerlijk schrijft dat ze als een vervelend klein kind tegen haar ouders doet. Dit zou je normaal om een mooier beeld van jezelf te geven al weg laten. Door dit boek heb ik heel veel respect voor Arianne gekregen. Ik hoop dat het schrijven van dit boek haar geholpen heeft de verschrikkelijke gebeurtenis een plek te geven, en dat haar nu alleen maar goede dingen mogen overkomen.

Dit indrukwekkende boek is een boek wat je meeneemt in de gruwelijke weg die Arianne aflegt en hoe ze toch ondanks alles opkrabbelt uit deze ellende.

Gegevens van dit boek:
Titel: Over de rand
Auteur: Arianne Grootendorst
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 288
Aantal pagina’s E-book: 260
ISBN Paperback: 9789045211671
ISBN E-book: 9789045211275
Prijs Paperback: € 17,95
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Karakter uitgevers & Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge