Annerieke de Vries – Sluipwesp

Ik kreeg van De Crime Compagnie een mailtje over het boek ‘Sluipwesp’ geschreven door Annerieke de Vries met de vraag of ik hier aandacht aan wilde besteden op mijn website. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, zag ik dit zeker wel zitten. Ik kreeg dan ook een boek als recensie-exemplaar thuis gestuurd. Hier wil ik De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het leven buiten is onheilspellender dan binnen de muren van het mortuarium. Het onbegrensde verlangen haar kind terug te zien en het geheim van een verongelukte vriend lokken mortuariummedewerkster Maud de buitenwereld in. Is ze sterk genoeg om weer deel te nemen aan de samenleving? Durft ze de confrontatie met haar narcistische ex aan?

Cover

De cover is eigenlijk heel eenvoudig. Op een egale achtergrond zien we een wesp zitten. In een gele cirkel staat ‘Originele thriller’. De eenvoud van de cover maakt me nieuwsgierig. Wat heeft de wesp er mee te maken. En is dit letterlijk te nemen of is het symbolisch. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Annerieke de Vries (1964) werkt als leidinggevende op het operatiekamercomplex in het OLVG te Amsterdam en is online coach voor startende leidinggevenden. ‘Sluipwesp’ is haar verrassende debuut.

Het verhaal

Maud is werkzaam in het mortuarium. Door omstandigheden voelt ze zich niet meer echt thuis in de maatschappij en voelt ze zich meer op het gemak bij de doden dan bij de levenden. Maar als ze haar zoontje terug wilt zien, zal ze toch deel moeten nemen aan de maatschappij. Durft ze de confrontatie met de buitenwereld en haar narcistische ex aan te gaan?

Mijn mening

Het boek begint met een proloog geschreven in de ik-persoon. Deze ik-persoon geeft hier onder andere uitleg over gevoelens. Hierna vervolgt het verhaal en deze wordt onderverdeeld in dagen. Het verhaal speelt zich af gedurende één week.
De werkzaamheden van Maud worden op een respectvolle manier beschreven. Ook laat het duidelijk zien dat Annerieke naar mijn gevoel weer waar ze over schrijft.
De personages zijn sterk neergezet en vooral Maud is goed uitgewerkt. De transformatie naar sterke vrouw is duidelijk merkbaar, maar nergens echt overdreven.
Een deel van het einde had ik verwacht, maar door een andere actie verraste Annerieke mij volledig en dat waardeer ik altijd in een thriller.
In het begin kabbelde het verhaal rustig voort, maar op een bepaald moment kon ik het boek echt niet meer wegleggen en moest ik verder lezen.

Leesexemplaar

Mocht je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden zijn, lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sluipwesp
Auteur:  Annerieke de Vries
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 340
ISBN paperback: 9789461092984
ISBN E-book: 9789461093134
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge