Annemieke Heller – De kerstretraite *Blogtour*

Annemieke deed op Instagram een oproep voor echte kerstliefhebbers die haar kerstboek wilden recenseren. Aangezien ik kerstboeken altijd graag lees, moest ik me gewoon opgeven. Niet veel later kregen we al te horen dat wij één van de gelukkigen waren die mee mochten doen aan de blogtour rondom haar boek. Hier willen wij Annemieke Heller uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die online te vinden is over dit boek: Na vorig jaar gedumpt te zijn met kerst, weet Emma het zeker: dit jaar slaat ze het over. Ze boekt een huisje in het bos en brengt daar al werkend de feestdagen door.

Tenminste… dat is het plan. Maar is kerst echt te vermijden? Of brengt een onverwachte ontmoeting haar op andere gedachten?

De cover

Op de cover staat een echt kersttafereel. Een klein huisje wordt omringt door dennenbomen. Het sneeuwt. Voor het huisje staat een klein rood autootje. Naast het huis staat een rendier en liggen cadeautjes. De ultieme kerstsfeer dus. Ik word meteen nieuwsgierig naar het verhaal.

De auteur

Annemieke Heller (1992) wist op jonge leeftijd al dat zij schrijver wilde worden en droomde van haar eigen boek. Inmiddels is ze afgestudeerd als journalist, zijn er boeken van haar hand verschenen en werkt ze als schrijfcoach bij haar eigen platform Het Boek Project om ook andere mensen te helpen hun schrijfdromen waar te maken. Ze is gek op de natuur en haalt daar haar inspiratie vandaan. Ook ligt er standaard een notitieblokje op haar nachtkastje, want boekideeën komen vaak vlak voordat ze in slaap valt.

Het verhaal

Emma weet het zeker, na de rot kerst van vorig jaar, slaat ze dit jaar kerstmis over. Vorig jaar werd ze met kerstmis gedumpt door haar grote liefde. Dit jaar besluit ze helemaal alleen een huisje te boeken in het bos en daar al werkend de feestdagen door te brengen.

Tenminste… dat was het plan. Maar kun je kerst echt vermijden? Of kan een onverwachte ontmoeting haar zomaar op andere gedachten brengen?

Mijn mening

Een kerstnovelle gaan we hier in huis zeker niet uit de weg. Dit zijn meestal erg leuke verhalen, dus ik was erg enthousiast om dit verhaal te gaan lezen. Het verhaal is niet heel lang. Het telde op mijn e-reader geloof ik iets meer dan 50 pagina’s, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van je lettertype. Dit is dus een ideaal verhaal als je een verloren uurtje hebt en zin om te lezen hebt, maar even geen zin hebt in een dik boek. Annemieke weet al met een paar woorden een bepaalde sfeer neer te zetten. Hierdoor kon ik me al vrij snel verplaatsen in hoofdpersonage Emma.

Annemieke heeft een vlotte schrijfstijl en je wordt het verhaal ingetrokken. Ik merkte dat ik het gevoel had dat ik zelf in het huisje aanwezig was samen met Emma. Annemieke weet de personages met weinig woorden goed neer te zetten. Ze heeft alle elementen toegevoegd voor een heerlijk feelgood-verhaal. Je krijgt een portie, drama, liefde, humor en natuurlijk een echt kerstgevoel. Kerstgevoel? Ja natuurlijk, ondanks dat Emma niks met kerst te maken wil hebben dit jaar, komt ze niet onder kerst uit en uiteindelijk blijkt dat een slecht gelopen kerst is geen garantie voor elk jaar een slechte kerst.

Van mij had dit verhaal nog wel langer mogen zijn. Het was een verhaal wat niet aan de kant te leggen is en degene die goed opgelet heeft, heeft het al gezien. Dit is het eerste deel van een serie en Annemieke wilt er iedere jaar een nieuw deel van schrijven. Ik kan niet wachten tot we weer een nieuw deel van deze serie kunnen lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij dit verhaal doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit verhaal geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit verhaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: De kerstretraite
Serie: Kerst in Copperhill
Auteur: Annemieke Heller
Aantal pagina’s e-book: 51
ISBN e-book: 9789083292601
Prijs e-book: € 1,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, bij Annemieke Heller, en Bol.com.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge