Annemarie Snels – Herstart

Wij werden enige tijd geleden benaderd met de vraag of wij interesse hadden om de nieuwe thriller van Annemarie Snels te lezen. Aangezien ik haar debuut met veel plezier gelezen had, hoefde ik eerlijk gezegd niet lang te twijfelen. De korte inhoud klonk ook goed, dus het leesplezier is al bijna gegarandeerd. Na kort mailcontact met de uitgeverij ontvingen wij een tijdje geleden een recensie-exemplaar van ‘Herstart’. Hier willen wij Kabook Uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De 35-jarige Maud probeert na de dood van haar man en haar twee kinderen een nieuw leven op te bouwen. Ze is daarom Bed & Breakfast Libje! begonnen, prachtig gelegen aan het water Keesjes Killeke in de Brabantse Biesbosch.
Maud verheugt zich op een gezellige week met nieuwe gasten. Maar direct na hun aankomst hangt er een gespannen sfeer in de B&B. De geheimen en problemen van de vijf gasten lijken een zorgeloze vakantie in de weg te staan.
Als de 11-jarige Fleur, dochter van een van de gasten, verdwijnt, stijgt de spanning nog verder. Maud, de politie en de directe familie proberen te achterhalen wat er met Fleur is gebeurd. De andere B&B’ers doen hun best afleiding te vinden in de prachtige natuur rondom Libje!
De sluimerende geheimen laten zich echter niet naar de achtergrond drukken. Ze komen steeds dichter naar de oppervlakte, klaar om de levens van Maud en haar gasten overhoop te gooien. Daardoor merkt niemand de schimmige figuur op die hen, verscholen tussen het riet, scherp in de gaten houdt…

De cover

Op de cover kijk je uit over het water. In de verte ligt een bootje, in een rode kleur, en is er riet te zien. In de lucht vliegen allemaal vogels. Door de grijze tinten van de cover valt het rode bootje extra goed op. De grijze tinten zorgen ook voor een onheilspellend gevoel. De cover spreekt mij erg aan, hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Annemarie Snels (1971) werd geboren in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. Ze studeerde journalistiek. Naast het schrijven aan thrillers, werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een adviesbureau. Als ze niet schrijft, leest Annemarie literaire thrillers en waargebeurde verhalen.

Het verhaal

Na de dood van haar man en twee kinderen gooit de 35-jarige Maud haar leven om en begint een Bed & Breakfast begonnen in de Brabantse Biesbosch. Maud is helemaal klaar voor om nieuwe gasten te ontvangen in haar paleisje, maar al snel na aankomst van de gasten wordt het duidelijk dat van een ontspannen en gezellig weekje geen spraken is…
Als even later de 11-jarige Fleur, dochter van een van haar gasten, verdwijnt, moet Maud alle zeilen bij zetten. Ze wil mee helpen zoeken, moet de andere gasten tevreden houden en ze moet ook aan zichzelf denken. Ze gaat samen met de politie en familie van Fleur op zoek naar het meisje, maar zullen ze haar levend terug vinden? Door alle consternatie hebben Maud, en haar B&B-gasten niet in de gaten dat ze de hele tijd in de gaten gehouden worden. Maar door wie en nog belangrijker… Waarom?

Mijn mening

Wij maakten kennis met Annemarie in 2020 toen ze een kijkje kwam nemen bij ons evenement in Landgraaf. Ze vertelde toen ook dat ze bezig was aan het eerste thriller en of wij interesse hadden om deze te lezen. En wat ben ik blij dat ik toen ‘ja’ heb gezegd, want Annemarie heeft mij, met haar debuut ‘Waterval‘, omver geblazen. Daardoor hoefde ik ook niet lang te twijfelen of ik haar tweede thriller ‘Herstart’ wilde lezen. Natuurlijk wilde ik dat! 🙂

Het verhaal begint met een nieuwsbericht uit 2018 waarin te lezen is dat een 33-jarige man, samen met zijn kinderen van 6 en 3 jaar, om het leven is gekomen doordat ze met hun auto in het water belande. De chauffeuse, een 32-jarige vrouw, is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar. Die ‘proloog’ maakt mij erg nieuwsgierig, want hoe moet het voelen als je in één klap je partner en kinderen verliest.

Hierna maken wij kennis met Maud, een 35-jarige vrouw, die na het verlies van haar man en kinderen haar eigen Bed & Breakfast begonnen is in de Biesbosch. Voor mijn gevoel heeft Snels zelf ook een connectie met de Brabantse Biesbosch. Ze weet het natuurgebied erg goed, mooi en boeiend te omschrijven.

Het verhaal is in de derde persoon geschreven. Er komen redelijk wat personages aan bod, maar Snels heeft het verhaal zo weten te schrijven dat het erg goed te volgen is. De laatste jaren is er een nieuw genre de kop aan het opsteken en dat is het genre ‘Polderthriller’, waar onder andere de boeken ‘In de knel‘ van Heleen Smit en ‘Venijnig spoor‘ van Anita Kok onder vallen. Persoonlijk denk ik dat deze nieuwe thriller van Snels daar erg goed tussen past.

Ben jij op zoek naar een goede, vermakelijke en spannende thriller? Dan sla ‘Herstart’ zeker niet over. Het is wederom een mustread!

Deze thriller verschijnt op 15 april. Noteer deze datum goed in je agenda, want op deze dag mogen wij mee vieren met Annemarie Snels en Kabook uitgevers. Zorg dat je zeker even komt kijken op onze website, want dat het leuk wordt is één ding dat vast staat.

Blogtour

Wij doen mee aan de blogtour rondom ‘Herstart’. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Ga de komende dagen ook zeker eens een kijkje op hun website nemen om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Herstart
Auteur: Annemarie Snels
Uitgever: Kabook
Aantal pagina’s paperback: 297
ISBN paperback: 9789083211992
Prijs paperback: € 24,99
Verschijningsdatum: 15-04-2022

Dit boek is o.a. reserveerbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge