Anne-Marij De Koning – Strooigoed

Van Good Cook ontving ik het boek “Strooigoed” geschreven door Anne-Marij de Koning om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Good Cook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het lekkerste strooigoed maak je zelf!
Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas.
Met ‘Strooigoed’ in de hand kun je de leukste creaties maken: je eigen chocoladeletters, taaitaaipoppen, borstplaat, schuimpjes en meer. Bovendien geeft ‘Strooigoed’ je ook recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread.
Serveer op pakjesavond een over de top worteltaart met witte chocolade en kruidnoten of vegan brownie kadootjes met kokos. Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de Sinterklaasperiode en geeft een kleine toegift naar Kerst. Maar eigenlijk kun je dit boek bij elke gelegenheid tevoorschijn halen: Sinterklaas, Kerst, verjaardagspartijtjes en meer. Of zomaar, in het weekend: want een lekkere banketstaaf met amandelspijs gaat er altijd wel in! 

De zomer is nu echt voorbij. Vorige week hebben we de laatste zomerse dagen gehad, maar nu heeft de herfst toch echt zijn intrede gedaan. Het is echt fris buiten en de avonden beginnen vroeg. Komend weekend gaat de klok weer een uur achteruit. Dus wordt het nog vroeger donker. Maar deze lange avonden hebben ook altijd wat gezelligs vind ik. Zo begint ook al bijna de sinterklaastijd. Je ziet de pepernoten en chocoladeletters al volop in de winkels liggen. Maar wat is er lekkerder dan eigen gemaakt. Zo vind ik eigen gemaakt gebak nog altijd het lekkerst, dus eigen gemaakt strooigoed zal ook zeker een hit worden.

De recepten in dit boek zijn duidelijk omschreven en door de foto’s van het eindresultaat begin je al te watertanden voordat je ook maar iets er van gemaakt hebt. Ik merk dat ik de recepten het liefst allemaal tegelijk zou willen uitproberen. Door de duidelijke uitleg zijn de recepten allemaal redelijk goed te maken en ik denk dat veel recepten zelfs goed te maken zijn samen met kinderen.

Het boek is opgedeeld in drie gedeeltes: tradities, specials en Kerst.
Bij Tradities vind je de meeste standaard dingen die je van Sinterklaas kent, zoals, Pepernoten, speculaas, borstplaat en natuurlijk taaitaaipoppen.

Bij de Specials bak je met de smaken van Sinterklaas maar geef je er je eigen twist aan. Zoals Bokkenpootjes met speculaascrème of Bankettaart met amandelspijs, vanillecrème en kersen.

Bij Kerst vind je natuurlijk de traditionele kerstbaksels om na sinterklaas alvast in de kerststemming te komen zoals Kerstkransjes, of zuurstokjes.

Dus wil je de donkere dagen gezellig met wat lekkers door brengen? Dan raad ik je zeker het boek Strooigoed aan. Het boek is aangenaam geprijsd. De mooie foto’s en de korte recepten nodigen uit om aan de slag te gaan met dit boek en de Sinterklaas periode extra gezellig te maken. Of om je surprise net wat leuker te maken, maar Strooigoed is ook hartstikke leuk om cadeau te doen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Strooigoed
Auteur: Anne Marij de Koning
Uitgeverij: Good Cook
Aantal pagina’s: 72
ISBN: 9789461431790
Prijs: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge