Anna Thomas – Zonder jou

Nadat ik eerder ‘Onder de Spaanse zon’ las, was ik erg benieuwd naar het tweede deel in deze serie. Ik wilde graag weten hoe het verder zou gaan met de vriendinnen Linda, Judith en Ellen, dus heb ik aan de uitgeverij gevraagd of wij ook van ‘Zonder jou’ een recensie-exemplaar mochten ontvangen. Niet veel later lag het boek in de bus. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Drie vriendinnen kopen een verlaten dorp in het zonnige Spanje.

Linda, Judith en Ellen zouden voor altijd in Spanje kunnen blijven. Linda heeft namelijk een heel dorp gekocht: Nueva Vida! Het moet een veilige haven worden voor iedereen die rust zoekt. Linda stort zich volledig op de renovatie van het dorp. Dan hoeft ze tenminste ook niet aan Mark te denken – Die zonder enig benul thuis in Nederland zit – of aan Alejandro. Hoewel, de knappe aannemer zorgt ook voor genoeg afleiding…

Ellen maakt zich zorgen over haar huwelijk met Nick, maar hij lijkt háár helemaal te zijn vergeten. Judith heeft steeds vaker last van duizelingen en vermoeidheid. Wat is er met haar aan de hand?

Zal het Spaanse dorpsleven de vriendinnen de rust bieden waar ze zo naar verlangen?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze heeft een geel jurkje aan en kijkt uit over een dorpje. Ik neem aan dit het dorpje Nueva Vida is. De cover past erg goed bij het verhaal, en de serie. Hij zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Anna Thomas is het pseudoniem van auteur Marja West. Zonder jou is het tweede deel van de serie Nueva Vida, een heerlijke feelgoodserie die je wilt blijven doorlezen; vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Het verhaal

Linda, Judith en Ellen zien hun leven in Spanje helemaal voor zich. Ze kunnen hun hele leven in Nueva Vida blijven wonen, want Linda heeft niet één huis in het dorpje Nueva Vida gekocht, maar het hele dorp! Linda doet er alles aan om het dorp te renoveren want dan hoeft ze tenminste niet aan Mark te denken, die ze achter liet in Nederland, of aan Alejandro, haar ex uit een ver verleden. Maar de knappe aannemer, die haar bij de renovering helpt zorgt toch ook wel voor genoeg afleiding…

Ellen, een van Linda’s vriendinnen, maakt zich toch wel ernstige zorgen over het thuisfront. Heeft ze er wel goed aan gedaan om zomaar te vertrekken uit Nederland? Maar haar man Nick lijkt haar helemaal vergeten te zijn en bouwt rustig verder aan zijn leventje in het verre Nederland.
Judith daarentegen heeft steeds meer last van gezondheidsklachten. Ze is altijd erg moe en heeft last van duizelingen. Wat is er met haar aan de hand?

Hopelijk keert de rust snel terug in het normaal zo rustige Nueva Vida, want daar zijn de vriendinnen wel aan toe!

Mijn mening

Eerder las ik ‘Onder de Spaanse zon‘, het eerste deel in deze serie en daar was ik erg enthousiast over. Ik kon dan ook niet wachten om het vervolg ‘Zonder jou’ te gaan lezen. 🙂

Toen ik begon met lezen voelde het verhaal als thuiskomen. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel gestopt is. Doordat ik het eerste deel ook gelezen heb, voelde het goed aan aangezien ik nog wist hoe het eerdere deel eindigde. Echter denk ik wel dat ‘Zonder jou’ minder geschikt is om als stand alone te lezen. Maar om het eerste deel eerst te lezen is ook zeker geen straf!

Anna Thomas weet de lezers, door haar beeldende schrijfstijl en vlotte pen, weer mee terug te nemen naar het vervallen Nueva Vida. Je hebt tijdens het lezen het idee dat je tussen de vervallen huisjes doorloopt en dat je aanwezig bent bij de renovatie van het vervallen dorpje.

Waar we in het eerste deel in deze serie al kennis maakten met de hoofdpersonages, leren wij ze in dit tweede deel nog beter kennen. Maar in ‘Zonder jou’ springen er twee personages uit waar de nadruk op ligt. Dit zijn Linda en Mark. Het verhaal wordt dan ook vanuit deze twee personages verteld. De auteur heeft er goed aan gedaan om er niet teveel nieuwe, en overbodige, personages bij te halen, dit zorgt ervoor dat het verhaal luchtig blijft.

Ik ben erg benieuwd naar het derde deel, ‘Dromen jagen‘, in deze serie. In het derde deel is te lezen hoe het Judith vergaat in het zonnige Spanje.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook eens onderstaand leesfragment.

Zonder-jou

Gegevens van dit boek:
Titel: Zonder jou
Serie: Nueva Vida
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 245
Aantal pagina’s e-book: 188
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 06:14:12
ISBN paperback: 9789024590568
ISBN e-book: 9789024590575
ISBN luisterboek: 9789024596294
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge