Anna Thomas – Reünie in Spanje

Na het lezen van de eerste drie delen in de Nueva Vida-serie wilde ik natuurlijk ook graag het vierde en laatste deel van deze serie lezen. Na het terug sturen van de link van onze recensie over ‘Dromen jagen’ kon ik het dan ook niet laten om een recensie-exemplaar van ‘Reünie in Spanje’ aan te vragen. Gelukkig was dit geen enkel probleem en vlak na de verschijning ontvingen wij dan ook een exemplaar van deze titel op onze deurmat. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ellen voelt zich in Spanje vrolijker en minder tobberig dan in Nederland. Ze kan goed overweg met Carlos en na een tijdje krijgt ze gevoelens voor hem die ze voor Nick lang niet meer heeft gehad, maar waar ze niets mee durft te doen. Ze besluit om orde op zaken te stellen, schrijft een brief aan Nick en begint met de zoektocht naar haar biologische moeder. Durft ze de waarheid onder ogen te zien?

Ondertussen is Judith druk bezig met alle voorbereidingen voor haar ‘huwelijk’ met Paul, en kan Linda niet meer om haar gevoelens voor Luca heen. Maar waarom zoekt hij ineens geen toenadering meer?

De cover

Op de cover is een vrouw te zien in een rood jurkje. Ze houdt haar witte hoed vast en ze kijkt uit over de zee richting enkele villa’s en huizen aan de kust. Ik gok dat dit Blanes is. Aan de bovenkant van de cover zijn Spaanse tegeltjes te zien. Deze komen ook terug op de eerdere covers in deze serie. Ik vind de cover erg goed passen bij het verhaal, en de eerder verschenen delen.

De auteur

Anna Thomas is het pseudoniem van auteur Marja West. Reünie in Spanje is het vierde en laatste deel van Nueva Vida, een heerlijke feelgoodserie die je wilt blijven doorlezen; vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Het verhaal

Ellen begint zich in Spanje steeds meer op haar plek te voelen. Ze is ook veel vrolijker sinds ze het koude Nederland heeft verlaten. Ze kan het ook erg goed vinden met Carlos en na een tijdje merkt ze dat ze gevoelens voor hem begint te krijgen. Gevoelens die ze voor Nick allang niet meer heeft gehad! Maar ze weet niet goed wat ze met deze gevoelens moet. Moet ze er aan toegeven? Ze besluit de knoop door te hakken en schrijft Nick, die in Nederland zit, een brief. Ook begint ze steeds nieuwsgieriger te worden wie haar biologische moeder is. Daarom gaat ze opzoek naar haar…

Judith is ondertussen druk bezig om alles te regelen voor haar ‘huwelijk’ met Paul en Linda weet het nu zeker, Luca is de ware. Maar waarom ziet Luca haar plotseling niet meer staan?

Mijn mening

Er is een tijd van komen en gaan. Helaas zijn we langzaam aangekomen bij het laatste deel in de Nueva Vida-serie. Ik was erg benieuwd hoe auteur Anna Thomas deze serie af ging sluiten, aangezien er toch nog wat open lijntjes waren. In dit laatste deel sluit de auteur deze lijntjes op een mooie en goede manier af.

Het verhaal heeft, net zoals bij de vorige twee delen, geen proloog. Je valt eigenlijk direct het leven van de vriendinnen Linda, Ellen en Judith binnen. Niet veel poespas en getrut eer je aan het echte verhaal begint. Omdat ik deze vier delen redelijk kort na elkaar gelezen heb, had ik niet veel intro nodig, zeg maar. Natuurlijk zorgt dit er wel voor dat je de serie ook als serie moet lezen en zou ik er persoonlijk niet voor kiezen om bijvoorbeeld ‘Reünie in Spanje’ als stand alone te missen. Dan mis je gewoon te veel informatie en dat is jammer.

Anna Thomas weet, ook in dit afsluitende deel, de Spaanse sfeer en mentaliteit over te brengen op de lezers. Je merkt dat de vriendinnen deze mentaliteit ook een beetje over nemen. Wat ik ook erg leuk vond, was de zoektocht naar de biologische moeder van Ellen. Dit bracht toch ook wel een beetje spanning in het verhaal. Dit laatste deel leest ook weer als een trein. Momenteel is het één en al ellende qua het weer in Nederland. Maar begin te lezen in deze serie, en de zomerse sferen komen je tegemoet! De korte hoofdstukken en de wisseling van perspectief zorgen ervoor dat je als een sneltrein door het verhaal gaat en het moeilijk aan de kant te leggen is.

Anna Thomas heeft met ‘Reünie in Spanje’ de serie op een leuke manier afgesloten en de cirkel is nu rond en compleet. Jammer voor de fans van deze serie, maar ik las ook al dat de auteur plannen heeft voor een nieuwe serie, genaamd: Luchtkastelen. Deze serie zal zich op Nederlandse bodem afspelen. Natuurlijk ben ik hier razend benieuwd naar en zal ook voor aan in de rij staan om deze te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Reunie-in-Spanje

Gegevens van dit boek:
Titel: Reünie in Spanje
Serie: Nueva Vida
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 265
Aantal pagina’s e-book: 159
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 07:17:33
ISBN paperback: 9789024594733
ISBN e-book: 9789024594740
ISBN luisterboek: 9789024599684
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge