Anna Thomas – Dromen jagen

Nadat ik ‘Onder de Spaanse zon’ en ‘Zonder jou’ gelezen had, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar het vervolg. Dus kon ik het natuurlijk niet laten om ook ‘Dromen jagen’, het derde deel in de Nueva Vida-serie, aan te vragen. Niet lang na verschijning viel er een recensie-exemplaar op onze deurmat. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het is drie maanden geleden dat Linda, Judith en Ellen naar Spanje vertrokken om in het dorpje Nueva Vida opnieuw te beginnen. En die drie ‘vrije’ maanden die Judith zichzelf beloofde om na te kunnen denken, zijn om. In die periode is ze begonnen met schilderen en heeft ze haar designerkleding verruild voor haar geliefde hippiejurken. Hoewel ze zich mentaal al veel beter voelt, gaat het lichamelijk steeds slechter met haar. Als ze na die drie maanden besluit om Paul te bellen, komt hij helaas ook met slecht nieuws…

Ondertussen probeert Ellen contact te krijgen met Nick, maar telkens als ze hem belt, drukt hij haar weg. Linda heeft het druk met de verbouwing van Nueva Vida, maar merkt ook dat haar band met Luca steeds sterker wordt. Wordt ze verliefd op hem?

De cover

Op de cover is een vrouw te zien op de rug. Ze houd haar arme wijd uit elkaar, boven haar hoofd, en loopt, van de camera weg, over een stenen pad, richting de zee. Op de achtergrond zijn huizen, strand en mensen in de zee, te zien. Ik gok dat dit Blanes is, en de persoon die van de camera weg loopt, Judith is. Aan de bovenkant van de cover zijn Spaanse tegeltjes te zien, net zoals bij de eerdere covers. Ik vind de cover goed bij de serie passen. Ik krijg er een zomers gevoel van.

De auteur

Anna Thomas is het pseudoniem van auteur Marja West. Dromen jagen is het derde deel van Nueva Vida, een heerlijke feelgoodserie die je wilt blijven doorlezen; vol herkenbare personages, humor, spanning, avontuur, liefde en veel Spaanse zon.

Het verhaal

Ondertussen is het alweer drie maanden geleden dat Linda, Judith en Ellen halsoverkop, zonder mannen, naar Spanje vertrokken. Sindsdien wonen ze in het verlaten dorpje Nueva Vida. Waar Linda het druk heeft met het verbouwen van de gebouwen, probeert Ellen contact te krijgen met Nick, maar tot haar frustratie drukt Nick haar telkens weg. Judith heeft zichzelf drie maanden de tijd gegeven om alles op een rijtje te zetten, maar die drie maanden zijn nu om. Ze heeft haar designerkleren ondertussen verruild voor haar geliefde hippiejurken. Hier voelt ze zich fijn in. Ook is ze begonnen met schilderen. Mentaal voelt ze zich op haar plekje, maar lichamelijk gaat het steeds slechter met haar. Als ze besluit om Paul, in Nederland, te bellen, heeft hij geen goed nieuws voor Judith…
Daarnaast is er ook nog steeds Luca, het is al lang duidelijk dat Luca en Linda elkaar leuk vinden. Ze vraagt zich sterk af of ze verliefd aan het worden is op Luca. En zou dit wederzijds zijn?

Mijn mening

Ik merk dat ik tegenwoordig steeds vaker te vinden ben voor een zomerse feelgood en aangezien ik ‘Onder de Spaanse zon‘ en ‘Zonder jou‘, de eerste twee delen in de Nueva Vida-serie, met veel plezier heb gelezen, kon ik niet wachten om te starten aan ‘Dromen jagen’.

Ondertussen is het september geworden in het Spaanse dorpje Nueva Vida en beginnen de vriendinnen, Linda, Judith en Ellen, zich steeds meer op hun plek te voelen in Spanje. Ik merkte toen ik begon te lezen dat het ook weer voelde als thuis komen. Net of ik een tijdje weg was geweest. En wat is dan leuker dan thuis komen en over de bekende personages te lezen.

Anna Thomas is erg goed in de sfeer overbrengen. Zo ook weer in dit deel in de Nueva Vida-serie. In dit derde deel draait het vooral om Judith en haar (ex)man Paul. Deze twee personages staan dan ook op de voorgrond. Paul is een personage dat het vooral belangrijk vindt wat andere van hem vinden en hij slaat een alcoholisch drankje ook niet af en hierdoor komt hij ook met regelmaat in de problemen.
Judith is een vrouw die niet goed weet wat ze moet, het is wel duidelijk dat ze zich op haar plekje voelt onder de Spaanse zon. Maar wat moet ze met haar relatie met Paul aan? Daarnaast gaat het ook niet zo goed met de gezondheid van Judith. Wat is er toch met haar aan de hand?

Wat vooral leuk is om te lezen is de vriendschap die de drie, voor mijn gevoel, verschillende vrouwen, hebben. Ze steunen elkaar door dik en dun en overal is een oplossing voor te vinden. Je merkt dat ze, met behulp van de lokale bouwvakkers, echt iets moois willen maken van het dorpje Nueva Vida.

Ik heb weer erg veel plezier gehad aan het lezen van deze feelgood en, voor mij persoonlijk, verveelt deze serie nog lang niet. Vandaag is ‘Reünie in Spanje‘, het vervolg, en helaas het laatste deel in deze serie, verschenen. Wij ontvingen het boek vorige week al en deze zal ik binnenkort dan ook met veel interesse gaan lezen. Ik heb er zin in!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Dromen-jagen

Gegevens van dit boek:
Titel: Dromen jagen
Serie: Nueva Vida
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 196
Verteller luisterboek: Willemijn de Vries
Duur luisterboek: 06:29:56
ISBN paperback: 9789024593897
ISBN e-book: 9789024593903
ISBN luisterboek: 9789024598076
Prijs paperback: € 17,50
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge