Anna Snoekstra – Als twee druppels water

Van HarperCollins ontving ik het boek “Als twee druppels water” geschreven door Anna Snoekstra om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Soms is je eigen huis de gevaarlijkste plek op aarde…

Ze is aan het eind van haar Latijn, moe, vies en verlaten. Als ze ook nog wordt opgepakt, besluit ze in een impuls zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden is verdwenen. Ze lijkt als twee druppels water op haar, dus het zou moeten lukken.

Dat is ook zo: Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen. Niemand legt haar een strobreed in de weg. En de warme douche is het heerlijkste wat ze ooit heeft gevoeld.

Maar dan komt ze erachter dat degene die verantwoordelijk was voor Rebecca’s verdwijning nog steeds in de buurt is…

De cover laat 2 zwembanden zien, dit refereert naar de titel als twee druppels water. De gelijkenis tussen twee personen. Echter vind ik de cover niet geheel passen. Aangezien water en zwembad maar heel kort aan bod komt in het boek.

Het verhaal gaat over een vrouw die zich uit geeft als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden verdwenen is. Ze geeft zich uit voor haar om zelf uit de problemen te komen, waar ze op dat moment in zit. Ze heeft op televisie een documentaire gezien waar Rebecca Winter aan bod kwam en ze had enige gelijkenis met haar. Als ze in het leven van Rebecca terecht komt legt niemand haar een strobreed in de weg. Alleen agent Andopolis blijft een tijd vragen stellen en twijfelen. Echter ook dit weet ze goed te omzeilen. Op een bepaald moment heeft ze het gevoel dat ze achtervolgt wordt en dat diegene die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Rebecca nu achter haar aan zit… Is ze zelf haar leven nog wel veilig? En wie kan ze in vertrouwen nemen?

Het verhaal is op een makkelijke manier geschreven en ondanks dat sommige dingen op mijn soms ongeloofwaardig over kwamen, las ik het boek met veel plezier. Het boek heeft een sticker met zomerthriller en zo zou ik het inderdaad betitelen. Niet te heftig maar lekker luchtig geschreven. Wel zou ik zelf als beste vriendin van Rebecca zeker vragen gaan stellen als ze bij terug komst bepaalde dingen  van vroeger niet zou weten en raar zou reageren. Echter dit wordt zeker duidelijk in het verhaal.

Gegevens van dit boek:
Titel: Als twee druppels water
Auteur: Anna Snoekstra
Uitgever: Harper Collins
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 199
ISBN paperback: 9789402717204
ISBN E-book: 9789402751536
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Anna Snoekstra – Als twee druppels water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge