Ann van Loock – Bloed kruipt


Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na haar burn-out, ontslag en relatiebreuk staat Hannah Maes voor een nieuw begin. Tot haar verbazing krijgt ze snel de kans om bij Europol te gaan werken. Hannah stort zich in het avontuur en trekt naar Londen, waar een nieuwe zaak en misschien ook wel een nieuwe liefde wachten.Maar de moord op een luxe-callgirl in het Mandarin Oriental blijkt slechts het topje van de ijsberg en beetje bij beetje komt ze erachter waarom Europol koste wat het kost háár wilde aannemen.Wat doet Hannah als ze moet kiezen tussen gerechtigheid en haar eigen familie? 

Nadat de Code 37 reeks afgelopen was, werd er gelukkig besloten dat Hannah Maes verder zou gaan met een eigen serie. Namelijk de Hannah Maes serie. Na deel 1 “Hij is terug” ligt nu deel 2 in deze serie voor me. Wat mij wel meteen opviel en wat ik wel een beetje vreemd vond, is dat dit boek niet geschreven is door Tille Vincent, maar door Ann van Loock. aan de schrijfstijl is in eerste instantie niet echt te merken dat er een andere schrijver bezig is.

De cover spreekt me heel erg aan. Je ziet een blauw oog met bloed langs de rand van het oog. Ik zou een boek uit deze serie sowieso oppakken in de winkel, maar deze cover spreekt me ook heel erg aan. Je ziet in een oogopslag dat je met een spannend boek te maken hebt. Echter na het lezen van dit boek, vind ik de cover niet bij het boek passen. Ik vind het zelf altijd mooier als je de cover echt aan het boek kunt linken.

Hannah Maes krijgt na haar Burn-out al snel een nieuwe carrière aangeboden. Deze keer bij Europol. Ze is zelf verbaasd dat ze zo snel aangenomen is en ondanks andere kandidaten zij al zo snel kan beginnen. Ze wordt meteen verzocht om voor een zaak naar Londen te gaan. Een luxe call-girl is vermoord. Maar deze moord is maar bijzaak. Al snel wordt duidelijk waarom Hannah zo snel kon beginnen bij Europol. Welke keuze maakt Hannah? En speelt Hannah het spel mee?

Dit boek had me weer snel in zijn greep. Ik zat zo weer in het verhaal en wilde hoofdstuk na hoofdstuk door blijven lezen. Ik had wel soms het gevoel dat het verhaal ietwat overdreven was. Ik wil geen spoilers weg geven, maar sommige stappen die Hannah ondernam leken me erg ver gezocht, zelfs als je bij Europol werkt. Echter maakte dit het boek niet heel ongeloofwaardig en kon ik toch met plezier verder lezen. Dit boek is op zich zelfstandig te lezen, maar om verschillende personages die in dit boek langs komen beter te begrijpen is het wel handiger om de Hannah Maes en de Code 37 reeks te lezen. En ik kan je vertellen dat is zeker geen straf. Ik heb alle boeken met plezier gelezen. Ik kijk nu alweer uit naar een nieuw boek over Hannah Maes.

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloed kruipt
Auteur: Ann van Loock
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN Paperback: 9789401443296
Prijs Paperback: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge