Anja Maas – Veerkracht

Wij ontvingen enige tijd geleden een mailtje van de uitgeverij met nieuwe titels die bij hun zouden verschijnen, tevens kregen wij de vraag of wij één of meerdere titels zouden willen recenseren. ‘Veerkracht’, de nieuwe thriller van auteur Anja Maas, sprak mij erg aan, dus hebben wij van deze titel een recensie-exemplaar aangevraagd. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een exemplaar van ‘Veerkracht’ op de mat. Hier willen wij Godijn Publishing natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Sylvia in haar vrije tijd iemand tegenkomt uit haar verleden, loopt dit uit op een gewelddadige confrontatie. Tijdens haar werk kijkt ze herhaaldelijk over haar schouder. Wanneer deze man Sylvia bedreigt en haar leven in gevaar komt, besluit Sylvia’s leidinggevende haar naar Frankrijk te sturen.

Samen met de Franse rechercheur Ludovic Lebon gaat ze op zoek naar Marla. Sylvia komt afschuwelijke zaken op het spoor, waardoor het onderzoek een andere wending krijgt.
Als er verrassend bewijs opduikt, komt de verdwijningszaak in een stroomversnelling.

Vinden ze Marla heelhuids terug?

De cover

Op de cover is, op het onderste gedeelte, een oude schuur te zien. Ook staat er een oud hek voor de schuur. Op het bovenste gedeelte van de cover is een jonge vrouw te zien. Het onderste gedeelte vind ik erg goed bij het verhaal passen. Van het bovenste gedeelte weet ik niet goed wat ik moet denken, de jonge vrouw lijkt wel op de cover geplakt, en dat vind ik erg jammer. De cover zou mij wel opgevallen zijn in de boekhandel, want de schuur en het hek hebben iets mysterieus.

De auteur

Anja Maas geniet van haar pensioen, ze heeft meer vrije tijd om te lezen en vooral te schrijven. Ze woont met haar man en drie katten in een eengezinswoning met een mediterrane tuin. De inspirerende Zuid-Franse sfeer van haar tuin gebruikt ze in haar boeken. Van haar hand zijn eerder twee thrillers verschenen, Maalstroom en Onbegrensd.

Het verhaal

Sylvia Pronk, die in het dagelijks leven rechercheur is, wordt belast met het onderzoek naar de vermiste Marla Bosveld. Maar in het privéleven van Sylvia loopt het ook niet zo lekker, want als ze iemand uit haar verleden tegenkomt draait het uit op een heftige confrontatie. Sylvia zal vanaf dat moment altijd over haar schouder moeten kijken aangezien de bedreigingen niet mals zijn. Als het onderzoek naar de vermiste Marla, Sylvia naar Lorques, een plaatsje in Zuid-Frankrijk, leidt, besluit haar leidinggevende dat ze dan ook maar af moet reizen naar Frankrijk. Daar is het voor haar immers veiliger dan hier in Nederland.

Sylvia en de Franse rechercheur Ludovic Lebon, gaan samen op onderzoek uit. Als er schokkende zaken aan het licht komen, krijgt de zaak plotseling een andere wending. Maar de zaak komt pas echt in een stroomversnelling terecht als er verrassend bewijs gevonden wordt. Kunnen ze Marla vinden voor er nog meer vreselijke dingen gebeuren?

Mijn mening

Ik had al veel goede berichten gehoord over auteur Anja Maas, maar had nog nooit iets van haar hand gelezen. Dit werd dus wel eens tijd. Ik lees graag Nederlandse politiethrillers, dus ik was erg nieuwsgierig aangezien de flaptekst veelbelovend klonk. Ik kon dan ook eigenlijk niet wachten om te starten in ‘Veerkracht’.

In het eerste lezen we dat Marla met haar vriend Jeroen op vakantie is. De vakantie bevalt Marla goed. Het luxe vakantiehuis is van alle gemakken voorzien, heeft een grote keuken en het zwembad is omringt met mooie bomen en planten. Het enigste wat er niet is, is een WiFi verbinding. Dit mist Marla toch wel want ze wilt haar zus graag laten weten waar ze is. Want om niks te laten weten is niks voor Marla.
Het begint Marla ook op te vallen dat Jeroen een stuk afstandelijker is. Hij is vaak bot en hij is steeds vaker ‘even’ weg. Is Jeroen wel degene wie hij zegt wie hij is? Eén ding weet Marla wel, ze houdt van Jeroen. Maar is dat ook wederzijds?

Toen ik begon met lezen in dit boek had ik, om de een of andere reden, het gevoel dat ik iets miste. Iets van voorkennis. En wat bleek, ‘Veerkracht’ is het tweede deel met rechercheur Sylvia Pronk in de hoofdrol. Hier kwam ik pas achter tijdens het lezen. Nergens staat echt vermeld dat dit een vervolg is, niet op de achterflap, maar ook bijvoorbeeld niet op Hebban. Dit vind ik jammer, anders had ik haar vorige boek ‘Onbegrensd’ eerst gelezen.

De personages zijn stuk voor stuk interessant en ook goed uitgewerkt. Ook rechercheur Sylvia Pronk heeft Maas neergezet als een fijn personage, die in alles de onderste steen boven wil krijgen. Daarbij loopt ze soms op het randje van de wet. Maar dit geeft dit personage ook kracht en body.

Wat mij wel op viel was dat er eerst gesproken wordt over een envelop die achtergelaten is op de balie (pagina 75), maar op de volgende pagina gesproken wordt over een briefje wat achtergelaten is op de balie. In de envelop zit natuurlijk een briefje, maar ik vind dit toch wel een verschil of er een envelop of een briefje achtergelaten wordt op de balie. Dit soort kleine slordigheden had naar mijn gevoel door een redacteur eruit gehaald kunnen worden.

‘Veerkracht’ heb ik met veel plezier gelezen, ondanks dat het eigenlijk het tweede deel over rechercheur Sylvia Pronk is. Hier en daar miste ik hierdoor wel wat informatie. Maar toen ik verder las werd wel alles duidelijk. Wat mij betreft mag er zeker een derde deel over Sylvia Pronk verschijnen. Ik weet zeker dat ik deze ook weer met veel belangstelling ga lezen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Veerkracht
Serie: Rechercheur Sylvia Pronk
Auteur: Anja Maas
Uitgever: Godijn Publishing
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 249
ISBN paperback: 9789493266032
ISBN e-book: 9789493266049
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge