Anja Janssen – Bikini’s & Kites + Winactie

In de aanbiedingsfolder zagen we een vrolijke cover staan. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, waren we enthousiast. Dit boek wilden we lezen. Nadat we de uitgever een mailtje gestuurd hadden kregen we al snel een positieve reactie terug en rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar. Hier willen wij uitgeverij Zomer & Keuning uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De 24-jarige Bo runt op het strand van Domburg een hippe bohemien bikinishop. Als de good-looking kitesurfer Lars met zijn tienernichtje binnenstapt, slaat meteen de vonk over. Ze is VERLIEFD! Lars vraagt haar spontaan mee uit eten en die avond bij het kampvuur op het strand bestaat de wereld alleen nog maar voor hun twee. Enig nadeel van deze crush: Lars en zijn broer zijn de eigenaren van de kitesurfschool naast haar winkel, dezelfde school die afgelopen winter de vergunning van haar shop probeerde tegen te houden…

Kamikazetoeristen, de strijd om strandvergunningen, een gênante bilmassage, een nek hijgende huurbaas, een bloedmooie therapeute als concurrentie en een hopeloze verliefdheid: gaat er toch nog iets moois opbloeien op het Zeeuwse strand?

De cover

De cover is eenvoudig, maar geeft duidelijk het verhaal weer. De bikinishop die naast de kitesurfschool ligt. En de twee personen voor de panden laten duidelijk zien dat de verhoudingen gespannen zijn. Op de achtergrond is de zee te zien. Deze cover zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Anja Janssen debuteerde bij Zomer & Keuning onder haar eigen naam met ‘Introweek’. Met deze hilarische en romantische feelgood ‘Bikini’s en kites’ schrijft ze de beachread van dit jaar!

Het verhaal

Bo runt haar kleine bikiniwinkeltje Botique aan het strand van Domburg. Ze ontwerpt veel van de spullen zelf. Echter sinds dat de kitesurfschool zich naast haar gevestigd is, lopen de zaken minder goed. Zij hebben zelfs geprobeerd haar vergunning tegen te houden. De kiteschool verkoopt ook zwemkleding, maar natuurlijk veel minder mooi dan de kleding die Bo ontwerpt. Dan komt Lars haar winkeltje binnen samen met haar nichtje en ze is meteen sprakeloos. Wie is deze goodlooking guy? Lars besluit haar mee uiteten te vragen en al snel blijkt de wereld om hen heen te vervagen. Er is alleen één nadeel. Lars is samen met zijn broer eigenaar van de kitesurfschool naast haar winkeltje. En de broer van Lars heeft ze tot haar grootste vijand verklaard. Kan er iets moois ontstaan tussen Bo en Lars?

Mijn mening

Ik had nog niks van Anja Janssen gelezen, dus dat geeft altijd een extra spanning bij het oppakken van een nieuw boek. Bevalt de schrijfstijl? Kan ik me inleven in de personages enz… En die spanning was al vrij snel verdwenen, want meteen bij de eerste pagina heeft de auteur me al overstag. Janssen heeft humor waar ik van houdt…

Haar vochtige haren zijn op haar hoofd gedraaid in iets wat een Grace Kelly-rol had moeten zijn, maar wat meer lijkt op een vers gedraaide drol van de hond van Karel twee huisjes verder.

Dit soort uitdrukkingen kan ik waarderen en die komen vaker voorbij in het boek, gelukkig.

Het lijkt wel in het eerste hoofdstuk al duidelijk, hoe het boek zal eindigen, echter dat maakt voor het verhaal niks uit, want er gebeurd genoeg, waardoor je tot bijna aan het einde blijft twijfelen of het werkelijk zo eindigt als je bij het eerste hoofdstuk dacht of dat het toch heel anders zal lopen en daar houd ik van. Je blijft gedurende het verhaal nieuwsgierig wat er verder gebeurd, en kunt het boek daardoor maar moeilijk aan de kant leggen. Want komt het nog goed? Kan Bo haar winkeltje draaiende houden ondanks de kitesurfschool? Allerlei vragen die door je hoofd blijven spoken onder het lezen. En dat is voor mij een teken dat het boek goed is, want anders zou ik het lezen, maar mezelf niet met dit soort vragen bezig houden.

De verschillende personages zijn goed uitgewerkt. Je leert ze goed genoeg kennen en ondanks dat Lars soms wat oppervlakkig blijft, past dit bij het verhaal. Als deze ook meteen diep uitgewerkt was, was het verhaal minder geloofwaardig geworden. Onder het lezen had ik het gevoel alsof ik zelf tot de vriendengroep behoorde die in de avond bij het kampvuur zat. Door de manier van schrijven van Janssen had ik het gevoel alsof ik een band kreeg met vooral de personages Bo en Lou. Hierdoor weet Janssen me ook echt te raken op een bepaald moment. Dit doet ze fenomenaal. Ze wisselt humor af met intens gevoelige stukjes. Dit doet ze op een perfect gedoseerde basis, waardoor ik het ene moment een brok in mijn keel krijg en een halve bladzijde verder hardop moet lachen vanwege de heerlijke humor die Janssen gebruikt in haar boek. Zo heeft ze treffende omschrijvingen, waardoor ik bepaalde scenes precies voor me zie.

Ik weet één ding zeker, Janssen mag zich absoluut rekenen tot de betere feelgood-auteurs en ik denk dat we nog veel van haar mogen verwachten in de toekomst. Één ding is zeker, ik zal een volgend boek van haar hand zeker oppakken.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Bikinis-en-kites

Gegevens van dit boek:
Titel: Bikini’s & Kites
Auteur: Anja Janssen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 179
ISBN paperback: 9789020550092
ISBN e-book: 9789020550108
Prijs paperback: € 12,50
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Bikini’s & kites’, geschreven door Anja Janssen, verloten. Hier willen wij uitgeverij Zomer & Keuning natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Geef antwoord op de vraag: Hoe heet het winkeltje van Bo?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Bikini’s & kites’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like en save de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Per woonadres 1 inzending. Meerdere inzendingen per adres worden verwijderd.

Deze winactie loopt tot en met 7 oktober 2022. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge