Anja Feliers – Zuur

photo_2016-08-22_20-24-10

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het vijfde topboek in de Kathleen Verlinden-reeks
Een bijtend scherpe whodunit. Op een avondfeest wordt Cara zonder reden aangevallen. Een bijtend zuur vreet haar gezicht weg en het meisje blijft voor het leven verminkt. Het verwerkingsproces is bijzonder zwaar, vooral als vermoedens rijzen dat Cara geen toevallig slachtoffer was. Psychologe Kathleen Verlinden begeleidt Cara bij de verwerking, maar het lijkt wel alsof ze door iets of iemand wordt tegengewerkt… Terwijl haar aandacht naar Cara gaat, wordt Kathleen ingehaald door haar eigen verleden. Zuur is de vijfde thriller met psychologe Kathleen Verlinden. 

Dit is het vijfde boek uit de reeks van Kathleen Verlinden. Nadat Cara een zuur in het gezicht gegooid krijgt, als zij op een avondfeest zich even afzondert met Alexander, rijst de vraag wie dit gedaan heeft. Lange tijd lijkt het of Cara een toevallig slachtoffer is. Totdat Daphne, haar moeder, een briefje vindt waarin staat dat het nog niet voorbij is. Dan wordt duidelijk dat het niet toevallig gebeurd is. Ik had erg veel moeite om in het verhaal te komen. De aanval op Cara gebeurt vrij snel in het verhaal, echter dan kabbelt het boek erg rustig voort, en mis ik de spanning een beetje. Het gaat meer over hoe afstandelijk Daphne is ten opzichte van haar dochter en de negatieve gevoelens die Cara heeft. Daphne schakelt de hulp in van een psychologe, dit is Kathleen Verlinden. Je hebt meerdere verhaallijnen door elkaar lopen door dat het verhaal vanuit verschillende kanten verteld wordt, in eerste instantie is dit door Cara, Daphne en Kathleen. Hun levens zitten door verschillende contacten aan elkaar verbonden en Kathleen kampt nog met demonen uit haar eigen verleden.

Het verhaal komt snel op gang, door de zuur aanval op Cara. Echter erna blijft het naar mijn gevoel erg lang aanmodderen en gaat het vooral erover dat Cara geen steun krijgt van Daphne, waarom zij niemand meer vertrouwd, blijkt later. Lea die heel goed begrijpt waarom Cara zich zo ongelukkig voelt en Kathleen die merkt dat ze geen vooruitgang boekt. Toen ik eenmaal in het boek zat vond ik het een aardig verhaal om te lezen, maar helaas niet echt een super spannende thriller, zoals we normaal gewend zijn van Anja Feliers. Ik hoop dat het nieuw te verschijnen boek “Kwijt” dat in September verschijnt weer beter in de smaak valt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zuur
Auteur: Anja Feliers
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 364
Aantal pagina’s E-book: 179
ISBN Paperback: 9789401428682
ISBN E-book: 9789401430128
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge