Anja Feliers – Schaduwen

Ondertussen heb ik best al een aantal boeken van Anja Feliers gelezen en toen ik zag dat het derde deel in de Caro Westerhof-serie zou verschijnen, was ik al meteen nieuwsgierig. Nadat ik de korte inhoud had gelezen wist ik dat ik dit boek graag wilde lezen. Na een mailtje over en weer met New Book Collective ontvingen wij een recensie-exemplaar rond de verschijningsdatum. Hier willen wij uitgeverij Pelckmans en New Book Collective natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De zeventienjarige Raven wordt levenloos in het stadspark gevonden. Er hangt een zweem van mysterie rond zijn dood en al snel doen allerlei geruchten de ronde. Zijn beste vriend Perre is in shock en springt een dag later van de kerktoren zijn dood tegemoet. De politie gaat uit van een wanhoopsdaad, maar zijn moeder Emilie kan niet geloven dat haar zoon zoiets zou doen.

Wanneer Emilie enkele dagen later voor de zoveelste nacht wakker ligt, ziet ze in het halfduister hoe de schommel in de tuin langzaam heen en weer beweegt. Even denkt ze dat haar ogen een spel met haar spelen, maar niet veel later gebeuren een aantal onverklaarbare dingen op Perres kamer. Ze beseft al snel dat er meer aan de hand is.

Bij toeval hoort Emilie het verhaal van Caro Westerhof, de jonge vrouw die contact kan leggen met mensen over de dood heen. Ten einde raad zoekt ze Caro op. Maar kan Caro de vraag die Emilies leven ondraaglijk maakt wel beantwoorden? En is Emilie echt in staat om de vreselijke waarheid achter Perres dood te aanvaarden?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de eerdere delen, in de Caro Westerhof-serie. Op de cover is een gedeelte van een vrouwengezicht te zien. De kleur van de cover is paars. De naam van de auteur en titel van het boek staan er in een zilveren kleur op. De cover zou mij opvallen omdat hij bij de vorige delen past.

De auteur

Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke auteurs van Vlaanderen. Ze schrijft thrillers en erotische romans. Schaduwen is het derde deel in de reeks mysterieuze thrillers rond medium Caro Westerhof.

Het verhaal

Als er in het stadspark een dode jongen gevonden wordt, is het al snel duidelijk dat het om de zeventienjarige Raven gaat. Er zijn veel vragen over zijn dood en al snel doen de gekste verhalen de ronde. Want wat is er precies gebeurt met hem? Perre was zijn beste vriend en hij is compleet in shock door Ravens dood. Hij springt een dag later van de kerktoren. De politie neemt aan dat Perres sprong te maken heeft met de dood van zijn beste vriend. Maar zijn moeder Emilie kan dit niet begrijpen, en ze weet zeker dat er meer aan de hand is.

Als Emilie, Perres moeder, later die week wakker ligt, ziet ze in de tuin de schommel bewegen. Ze weet meteen dat dit Raven moet zijn aangezien er geen zuchtje wind staat. Als er ook nog onverklaarbare zaken gebeuren op Perres slaapkamer, beseft Emilie dat dit tekens van Perre zijn.

Toevallig hoort Emilie het verhaal over Caro Westerhof die contact kan leggen met overleden personen. Ze besluit om Caro op te zoeken. Maar kan Caro de vragen van Perres moeder wel beantwoorden? En nog belangrijker…. wilt ze de gruwelijke waarheid wel onder ogen zien?

Boektrailer

Mijn mening

Zoals ik al eerder schreef volg ik het werk van Anja Feliers al een tijdje. Zo las ik eerder ‘Wat hij mij zei‘ en ‘Huid tegen huid‘, de eerste twee delen in de Caro Westerhof-serie.

Het verhaal is opgedeeld in drie delen delen. In het eerste deel lezen wij het verhaal, net na de val uit de kerktoren. Persoonlijk had ik wat moeite om in het verhaal te komen, dit zal mede ermee te maken hebben dat er in dit eerste deel best veel herhaalt werd over de val van Perre. Dit haalde voor mij de snelheid uit het verhaal en ik merkte dat ik het boek toch sneller aan de kant legde.
Ik merkte dat het tweede deel in het boek mij al meer wist te pakken en ik merkte dat ik toch wel wilde weten hoe het verhaal nu echt in elkaar zat. Het derde en sluitende deel sloot het verhaal goed af. Ik dacht dat ik lange tijd wist wat er nu precies aan de hand was, echter tot mij vreugde wist Feliers mij toch te verrassen met de ontknoping.

Feliers heeft er wederom voor gekozen om korte hoofdstukken te schrijven. Dat vind ik altijd erg fijn en ik merkte dat ik, na het doorworstelen van het eerste deel, toch gegrepen werd door het verhaal en telkens ‘nog even’ een hoofdstuk wilde lezen. Dit is natuurlijk altijd positief als ik dat bij een boek heb.

Daarnaast merkte ik dat je als lezer niet echt veel meer komt te weten over hoofdpersonage Caro en dit is toch wel een gemis aangezien ik van mening ben dat een hoofdpersonage in een boekenreeks zich toch telkens moet ontwikkelen om de lezers aan de serie gekluisterd te houden.

‘Schaduwen’ is het derde deel in deze serie en ik denk dat je ook beter de voorgaande delen eerst kunt lezen voor je aan dit boek begint. Cas, de man van Caro, krijgt in het eerste deel een ongeluk, en dit speelt een grote rol in deze serie. Vandaar, denk ik, dat als je dit verhaal als stand alone leest je bepaalde dingen mist en dit zou natuurlijk zonde zijn.

Ondanks dat ik het eerste deel minder vond, heeft het tweede en derde deel in dit boek veel goed gemaakt. Ik ben dan ook ook nieuwsgierig naar het vervolg op ‘Schaduwen’.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduwen
Serie: Caro Westerhof
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s paperback: 328
Aantal pagina’s e-book: 332
ISBN paperback: 9789464014952
ISBN e-book: 9789464014983
Prijs paperback: € 22,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge