Anja Feliers – Kwijt

kwijt

Van uitgeverij Lannoo ontving ik samen met 99 anderen het ebook van Kwijt om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Het spannende vervolg in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden
Sylvie heeft haar moeder al vroeg verloren, maar heeft het ondanks alles helemaal gemaakt: niet alleen is ze nog altijd een succesvol model, ze is ook host van een populaire talkshow op de radio. Tot een anoniem telefoontje van een luisteraar al het verdriet van de dood van haar moeder weer naar boven haalt. Vooral als blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn. Psychologe Kathleen probeert Sylvie zo goed mogelijk bij te staan, maar blijft intussen zelf nauwelijks overeind door de moeilijke keuzes waar ze voor staat. Kwijt is het spannende zesde deel in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. 

Ik was erg nieuwsgierig naar dit nieuwe boek van Anja Feliers. Haar schrijfstijl spreekt me erg aan. Ze schrijft op een vlotte manier.

Kwijt is alweer het zesde boek rond de psychologe Kathleen Verlinden. Je leert Kathleen steeds beter kennen. Ik was erg nieuwsgierig naar dit zesde deel, want het vijfde deel “Zuur” had een open einde waardoor ik erg nieuwsgierig was hoe het verder zou gaan met Kathleen. Dit wordt in dit vervolg duidelijk. Al liep het heel anders dan ik verwacht had. Ik heb bij dit boek wel de eerste keer het gevoel dat je eerst Zuur gelezen moet hebben voordat je Kwijt leest. Bij de andere boeken uit de reeks van Kathleen  Verlinden had ik toch het gevoel dat deze ook goed losstaand te lezen zijn. Bij dit boek denk ik dat je dan al snel de draad van het verhaal kwijt zou zijn.

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken. En de hoofdstukken dragen de naam van een van de hoofdpersonen. Het verhaal wordt dan ook vanuit het oogpunt van deze persoon beschreven. Hierdoor leer je de personen erg goed kennen. De personen zijn goed uitgewerkt. Wel had ik soms het gevoel alsof er wat veel scenario’s uit de kast gehaald zijn om het boek maar zo spectaculair mogelijk te maken. Echter bleef het boek voor mij toch nog geloofwaardig.

De laatste 2 boeken van Anja Feliers (Zuur & Kwijt) vind ik wel iets minder onder de noemer Thriller vallen. Het zijn eerder romans met iets mysterieus waardoor het wel spannend wordt. Echter zat ik niet op het puntje van mijn stoel zoals ik voorheen wel bij boeken van Anja Feliers had. Maar daardoor zijn de boeken niet minder plezierig om te lezen. Echter denk ik als je denkt dat je een spannende thriller gaat lezen, dat het dan tegen kan vallen.

Ik vond het boek weer erg de moeite waard. En hoop dat er weer snel een volgend deel van deze serie met Kathleen Verlinden uitkomt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kwijt
Auteur: Anja Feliers
Uitgeverij: Lannoo
Aantal pagina’s Paperback: 366
Aantal pagina’s E-book: 360
ISBN Paperback: 9789401437783
ISBN E-book: 9789401438407
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Anja Feliers – Kwijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge