Anja Feliers – Femme Fatale

Van uitgeverij Lannoo ontving ik het boek “Femme fatale” geschreven door Anja Feliers, om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan duikt Lexi terug op in Junes leven. Deze vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde, laat oude gevoelens weer oplaaien en doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen? Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thrillerauteur van Vlaanderen. Met Femme fatale schrijft ze haar sensueelste verhaal tot nu toe. 

Ik was weer erg benieuwd naar het nieuwste boek over Kathleen Verlinden. Hoe is het met Kathleen. En blijft Anja Feliers op het pad van Roman/thriller verder gaan, of is het deze keer weer een ouderwetse spannende thriller? Allerlei vragen die ik me van te voren reeds allemaal afvroeg. Door de zin “Met Femme fatale schrijft ze haar sensueelste verhaal tot nu toe” verwacht ik dat het geen spannende, op het puntje van je stoel zittende, thriller wordt.

De serie van Kathleen Verlinden is een tijdje terug opnieuw uitgebracht met een nieuwe cover. Hier past ook deze cover erg goed bij. Je ziet een vrouw in een kamer staan achter jaloezieën, waar licht door naar binnen valt. Hierdoor zie je de contouren van dit vrouwenlichaam goed en maakt het een mysterieus geheel door de strepen. De naam van Anja Feliers en de titel ” Femme Fatale” staan er in zilver op gedrukt. De laatste boeken van Anja Feliers die ik gelezen heb, hadden allemaal covers in deze zelfde stijl. Dit zorgt er voor dat het een mooi geheel vormt in de boekenkast.

June en Robbert zijn hun dochter tijdens een brand verloren en leven nog wel samen maar delen niks meer samen. Ze leven in luxe. Op een bepaald moment duikt Lexi op in het leven van June. In haar studententijd heeft June een passionele relatie gehad met Lexi en deze gevoelens laaien weer op en zorgt er voor dat June zich weer beter in haar vel voelt. Maar is Lexi wel te vertrouwen? Lexi stelt June voor aan Kathleen, zodat zij er voor kan zorgen dat June het verlies van haar dochtertje een plek kan geven. Maar Kathleen worstelt zelf met een hoop problemen.

Het boek is zo geschreven dat ik weer erg snel in het verhaal zat. Anja Feliers laat twee verhaallijnen weer op een mooie manier bij elkaar komen. In het begin had ik wel zoiets wat heeft het ene verhaal met het andere te maken, maar omdat ik de schrijfstijl van Anja Feliers al kende wist ik bijna zeker dat dat wel goed zou komen. En dat was ook het geval. De erotische verhaallijn is bij een femme fatale natuurlijk aanwezig, echter Feliers weet dit op een respectvolle en prettige manier te doen, waardoor het boek nergens ongemakkelijk wordt. Het past goed bij het verhaal. En na het lezen van dit boek vind ik de trailer van dit boek perfect passen. Om je een idee te geven hieronder de trailer van dit boek.

Het boek hield me weer in de greep en ik wilde steeds verder lezen. Echter of ik het een echte thriller vind, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Er was een duidelijke spanning in het verhaal aanwezig, echter vond ik de erotische spanning tussen o.a. Lexi en June meer aanwezig dan dat ik echt op het puntje van mijn stoel zat vanwege het thriller gehalte.

Gegevens van dit boek:
Titel: Femme Fatale
Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 328
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789401443586
ISBN E-book: 9789401446662
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 15,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com als paperback en e-book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge