Angelique Haak – Uitgeschakeld

Nadat ik ‘Een nieuw begin’ van Angelique Haak gelezen had, wist ik haar vervolg zou ik ook willen lezen. Wat was dit een goed boek. Dus toen ik een persmail kreeg van de uitgever heb ik ook meteen gereageerd en een recensie-exemplaar aangevraagd. Hier wil ik De Crime Compagnie dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Met jullie dochter is het begonnen, maar met haar zal het niet eindigen…
Deze tekst ziet Dorine van Sevère, als ze nietsvermoedend haar post opent. Haar dochter Jorinde pleegde 2 maanden eerder zelfmoord.

Rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo de Graaf, stellen een onderzoek in en komen er al snel achter dat iemand bezig is een groep jonge vrouwen uit te roeien. Ze raken verstrikt in een bizar onderzoek, waarbij meerdere mensen met heftige emoties kampen. En heftige emoties, zetten soms aan tot heftige daden…

Cover

Op de cover zien we bovenaan een jonge vrouw. Ze ligt met de ogen open op een witte tafel of vloer. Ik heb het gevoel dat ze dood is. Onder haar gezicht staat de quote ‘ MET JULLIE DOCHTER IS HET BEGONNEN, MAAR MET HAAR ZAL HET NIET EINDIGEN…’ Deze quote maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Vooral ook omdat het een boek van de Crime Compagnie is, de meeste boeken van de Crime compagnie spreken me aan, dus ik zal eigenlijk altijd een boek van hun oppakken in de boekhandel.

Auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. In 2013 won zij een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. ‘Een nieuw begin’ is haar thrillerdebuut. ‘Een nieuw begin’ werd genomineerd voor de Schaduwprijs 2018.
Met haar man en kinderen woont Angelique in Spijkenisse.

Het verhaal

De dochter van Dorine en Marc Servère pleegde twee maanden geleden zelfmoord. Als Dorine de post opent krijgt ze de schrik van haar leven. Ze ziet meteen de tekst ‘Met jullie dochter is het begonnen maar met haar zal het niet eindigen..’. Hun dochter heeft twee maanden eerder zelfmoord gepleegd. Dus wat is hier in hemelsnaam aan de hand? En wie is er zo gek om hun nog eens extra verdriet te doen door zo’n teksten te sturen? De rechercheurs Jennifer Brugman en haar collega Ricardo de Graaf weten het niet en twijfelen of ze een zaak hebben. Echter Jennifer voelt dat er meer aan de hand is. Al snel volgen er meer brieven en komen ze er achter dat iemand bezig is om jonge vrouwen te vermoorden. Jorinde is de eerste… Maar als ze de moordenaar niet snel stoppen zal ze zeker niet de enigste blijven…

Mijn mening

Ook in dit boek speelt de eigenwijze rechercheur Jennifer Brugman weer de hoofdrol. Je wordt weer vrij snel even herinnert wat er allemaal gebeurt is in ‘Een nieuw begin’ waardoor dit boek ook goed als standalone te lezen is. Hierdoor werd ook mijn geheugen weer even opgefrist en kwam het boek echt weer terug in mijn herinnering.
Jennifer heeft ondertussen een kindje, Nysa. Nysa betekent een nieuw begin. Wat voor mijn gevoel weer naar het eerste boek verwijst. Om haar werk vol te kunnen houden heeft ze gelukkig een goede gastouder Patricia gevonden. Hier kan ze Nysa altijd dag en nacht naar toe brengen. En er is een goede klik tussen beiden.
De meisjes die zelfmoord gepleegd hebben, speelden vroeger samen in een hockeyteam en hebben aangifte gedaan tegen hun hockeytrainer. Heeft dit met elkaar te maken?
Het blijft lange tijd onduidelijk wie de dader is. Er zijn meerdere personen die zich verdacht gedragen en die naar mijn gevoel wel als dader door konden gaan. En dat vind ik altijd fijn aan een boek als ik regelmatig op het verkeerde been gezet wordt. En dat gebeurde in dit boek. Door al deze vermoedelijke daders was ik even bang dat ik ergens de draad van het verhaal kwijt zou raken, maar Haak heeft dit zo goed gedaan, want het verhaal blijft overal even duidelijk en het blijft heel duidelijk wie wie is en wie wat gedaan heeft. De dader kwam voor mij echt uit onverwachte hoek en had ik dus echt niet zien aankomen. En toch vielen de puzzelstukjes in elkaar toen de dader bekend werd. Echt subliem.

Uitgeschakeld is een verhaal wat met vaart geschreven is. Als je eenmaal begint te lezen, kun je maar één ding… En dat is verder lezen. Angelique Haak heeft haar naam met dit tweede boek nu zeker vastgezet bij de top van de Nederlandse thrillerschrijvers.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Uitgeschakeld
Auteur: Angelique Haak 
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 296
ISBN paperback: 9789461093349
ISBN E-book: 9789461093561
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge