Angelique Haak – Een nieuw begin

Van De Crime Compagnie ontving ik het boek “Een nieuw begin” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft…

Ik was erg benieuwd naar dit boek, omdat de korte inhoud me heel erg aanspraak. Het verhaal leek me erg goed in elkaar gezet dus ik was heel nieuwsgierig.

Omdat Jolanda met zwangerschapsverlof gaat moet er een nieuwe rechercheur bij het team van de politie Rotterdam komen. Jennifer Brugman is een rechercheur die vanwege omstandigheden enkele jaren geleden Rotterdam verlaten heeft, maar nu weer terug wil komen. Ze heeft een pijnlijk verleden wat ze voor haar collega’s wil verzwijgen, omdat ze graag opnieuw wil beginnen. Op het moment dat de collega’s zich aan elkaar voorstellen komt er een melding binnen van een bizarre moord. Jennifer mag meteen meewerken aan deze heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die overspelige vrouwen wil afstraffen en hier een vleugje Griekse mythologie voor gebruikt. Heeft deze moordenaar het ook op Jennifer voorzien? En kan ze haar geheim verborgen houden, want deze moordenaar lijkt het ook op haar voorzien te hebben…

De cover is grotendeels zwart met bovenaan een raam met een vrouw in een kanten truitje aan achter het raam. Ze moet duidelijk zichtbaar zijn van buiten. De cover maakt nieuwsgierig en vind ik, na het boek gelezen te hebben, erg goed bij het boek passen.

Angelique heeft met haar debuutthriller meteen een goede basis gelegd en ook meteen de lat hoog gelegd voor een volgend boek. Het verhaal is goed uitgewerkt. De hoofdpersonen zijn goed uitgediept en je wordt meerdere keren de verkeerde kant op gedwongen met je gedachten, waardoor ik een hele tijd de verkeerde dader voor ogen had. Het boek zorgt er voor dat je steeds verder wilt lezen. De schrijfstijl is erg aangenaam en toegankelijk en zorgt er voor dat ik moeite had het boek weg te leggen. Angelique Haak heeft er weer een fan bij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een nieuw begin
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
Aantal pagina’s E-book: 324
ISBN paperback: 9789461093080
ISBN E-book: 9789461092885
Prijs paperback: € 19,50
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Angelique Haak – Een nieuw begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge