Angelique Haak – Het verkeerde meisje *Blogtour*

We hadden via Angelique al gehoord dat ze met een nieuw boek bezig was en toen we de catalogus van De Crime Compagnie ontvingen hoefden we ons dan ook niet lang te bedenken. Dit boek wilden we weer graag lezen. Eigenlijk is het bij de boeken van Angelique ondertussen zo dat we deze al bijna ongezien durven aan te vragen. Ze waren tot nog toe stuk voor stuk steengoed. We ontvingen dan ook nog voor de verschijning een recensie-exemplaar van ‘Het verkeerde meisje’. Hier willen wij De Crime Compagnie uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over het boek: Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

De cover

De cover is geel en op verschillende plekken zitten bloedspatten op de cover. Rechts onderin zie je, door een gat in het raam, een jonge vrouw op de rug. Dit zou Amelie kunnen zijn. De tekst ‘Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd…’ zorgt er voor dat ik nieuwsgierig wordt. Echter als iemand het boek in de boekhandel oppakt om de achterflap te gaan lezen, komt deze bedrogen uit. Deze mis ik namelijk en dat vind ik op zich zonde. De achterkant vind ik erg gaaf gedaan, maar ik had het persoonlijk dan toch fijn gevonden als er bijvoorbeeld een binnenflap aan het boek gezeten had, waar de korte inhoud te lezen was geweest. Dat mis ik nu en ik denk dat wellicht iemand dan toch het boek laat liggen in de boekhandel.

De auteur

Angelique Haak (1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd, besloot zij haar liefde voor spannende verhalen te combineren met de liefde voor haar geboortestad Rotterdam. Daaruit kwam haar debuutthriller ‘Een nieuw begin‘, die werd genomineerd voor de Schaduwprijs. Hierna volgden ‘Uitgeschakeld‘ en ‘Zwarte ziel‘, eveneens met Jennifer Brugman in de hoofdrol. Daarna bracht ze de standalone ‘Nooit meer alleen‘ uit en nu is ze terug met ‘Het verkeerde meisje’. Angelique woont samen met haar man, kinderen en hun Ragdollkaters in Spijkenisse.

Het verhaal

Amelie was onderweg naar haar werk toen ze door een onbekende man, met een angstaanjagend masker op, van haar fiets getrokken werd. Hij ontvoerd haar en ze wordt opgesloten in een kamer die goed geïsoleerd is en hermetisch afgesloten. Ze besluit dat ze hoe dan ook moet overleven, haar gedachten blijven maar malen waarom hij net haar moest ontvoeren. Is het omdat ze een rijke vader heeft, of is het opgezet door haar bijna ex-echtgenoot Vince? Of is ze gewoon per ongeluk meegenomen en is ze simpelweg het verkeerde meisje?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit nieuwe boek van Angelique Haak. De boeken van Haak zijn altijd razend spannend en ik was dan ook benieuwd of dit met dit boek ook het geval was. En ik kan zeggen dat ik erg enthousiast ben. Het is zo’n boek wat je het liefst in één ruk uit wilt lezen, maar als je bijna aan het einde bent, ben je bang dat het boek bijna uit is en het zonde is wanneer het verhaal ten einde is.

Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven. Je hebt het gewone verhaal, vertelt vanuit het slachtoffer en een cursief gedrukte verhaallijn van een, in het begin nog een onbekende persoon. Dat er wat mis is met die persoon blijkt al snel uit het verhaal. Bepaalde stukken uit het verhaal van de onbekende persoon kunnen wellicht als gruwelijk ervaren worden. In het begin gaat het voornamelijk over het verleden van de hoofdpersonages, maar langzaam werk je naar het heden en hierdoor komen de verhaallijnen van het slachtoffer en van de onbekende persoon samen. Dit heeft Haak erg goed gedaan.

De personages zijn erg goed uitgewerkt en net als je denkt dat je weet hoe het verhaal in elkaar zit, weet Haak wel weer een wending in het verhaal te brengen waardoor ik weer helemaal anders in het verhaal zit en al mijn gedachten over de daders weer opnieuw gevormd moeten worden. Over één aspect zat ik wel goed, van diegene had ik meteen het gevoel dat diegene niet klopte, door de manier waarop diegene omschreven werd.

De personages zijn erg goed neergezet, waardoor deze levensecht op je overkomen en ik me onder het lezen echt kon voorstellen dat er iemand bestond die zoiets zou uitspoken, waardoor het dan niet meer uitmaakt of je op de juiste tijd en plaats bent, waardoor het toch zo mis kan gaan.

Wel kan ik zeggen dat ik voor het hoofdpersonage Amelie respect kreeg. Terwijl ik haar eerst soms wat meegaand vond, vond ik haar op het einde echt krachtig, maar Haak heeft ook goed omschreven waardoor ze van de meegaande personage opeens zo van zich af weet te bijten en hierdoor tot de daad komt die ze doet.

Zonder spoilers weg te geven, kan ik zeggen dat Haak een verhaal neer heeft weten te zetten waarin duidelijk wordt dat opvoeding er voor kan zorgen dat iemand verknipt raakt. Door een verknipt persoon als voorbeeld te hebben, is de kans aanwezig dat het kind dit als normaal gaat zien en zelf ook verknipt raakt. Het is een verhaal wat onder je huid kruipt en hier blijft zitten tot je de laatste pagina gelezen hebt en zelfs dan blijft het nog door je hoofd spoken.

Haak heeft met dit vijfde boek een top-thriller neer gezet, waaruit wederom blijkt dat zij weet hoe ze een thriller moet schrijven. De vraag na het lezen van dit boek is natuurlijk wel, hoe bedenkt Haak deze gruwelijke verhalen… Het is te hopen dat ze deze gedachten alleen bedenkt en zelfs nooit uitvoert, want één ding is zeker… ze heeft er genoeg inspiratie voor om iemand op een zeer originele manier uit de weg te ruimen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Het-verkeerde-meisje

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het verkeerde meisje
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789461096159
ISBN e-book: 9789461096333
ISBN luisterboek: 9789461096388
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 8,99
Prijs Luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge