Angela Marsons – Wreed spel

Toen we in de catalogus zagen dat er een nieuw deel van de Kim Stone-serie zou verschijnen, hoefde ik niet lang na te denken. Dit deel wilde ik heel graag lezen. Nadat ik de uitgeverij gemaild had, kregen wij al snel een bevestigend antwoord en het boek viel dan ook rond de verschijningsdatum in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem nu gewoon maar terug.’

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘Stille schreeuw‘, het eerste deel in de Kim Stone-serie. Op de cover is een verlaten landweg te zien met een oud huis langs de kant van de weg en aan het begin van de weg staat een vrouw met een wapen in de hand. Ik neem aan dat dit Kim Stone is. De lucht is dreigend groen/blauw. Onder de titel staat de quote ‘Mijn wraak zal zoet zijn. Jouw dood is pas het begin.’ Deze quote maakt mij nieuwsgierig. En ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie ruim vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland,waar haar boeken zich ook afspelen.

Het verhaal

Een verkrachter wordt niet lang nadat zijn gevangenisstraf erop zit vermoord en verminkt terug gevonden. Het blijft niet bij dit lijk. Er worden meer slachtoffers terug gevonden en ieder lijk is op een gruwelijke wijze toegetakeld. Hierdoor vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig iemand achter zit. Het lijkt een gruwelijk experiment, waarbij slachtoffers van misdrijven worden uitgedaagd om de rollen om te draaien en het heft in eigen handen te nemen. Kim heeft al snel een vermoeden, maar wordt voor gek verklaard. Ze moet tot het uiterste gaan om de waarheid boven water te krijgen. Maar kan ze voorkomen dat ze zelf slachtoffer wordt van deze gruwelijke dader?

Mijn mening

Nadat ik meteen enthousiast was over ‘Stille schreeuw‘, het eerste deel in de Kim Stone-serie, keek ik reikhalzend uit naar het tweede deel van deze serie. Aangezien wij onze boeken altijd lezen in de volgorde dat ze bij ons binnenkomen, moest ik mijn geduld nog even op de proef stellen, voordat ‘Wreed spel’ aan de beurt was, maar eenmaal begonnen in het boek, kon ik ook niet meer stoppen met lezen.

Wat meteen opvalt bij dit tweede deel is dat je het ook kunt lezen, zonder dat je ‘Stille schreeuw’ gelezen hebt. Er wordt wel soms even kort terug verwezen naar iets wat eerder gebeurd is, echter wordt dit dan ook weer kort aangehaald, zodat het ook duidelijk is voor diegene die het voorgaande deel nog niet gelezen heeft. En dat vind ik altijd wel prettig, vooral als je zelf ook later wilt instappen in een serie. Dan hoef je niet perse alle voorgaande delen te lezen. Al is het absoluut geen straf om ‘Stille schreeuw’ te lezen.

In dit tweede deel merk je dat Kim Stone zich wel verder ontwikkeld heeft, ze is toch iets socialer geworden, al stort ze zich nog steeds volop op haar werk, om de zaak hoe dan ook tot een goed einde te brengen. Al moet ze hier soms tegen de orders van hogerhand ingaan. Als het nodig is, dan moet dat maar. Ook merk je dat het team om Stone heen zich verder ontwikkeld heeft en hierdoor is dit alleen al een interessant team waar zeker nog meer uit te halen is.

Stone en haar team werken in eerste instantie aan een misbruikzaak als er een moord op hun bordje komt. Ondanks dat de moorden de belangrijkste verhaallijn worden, maakt de verhaallijn rondom de misbruikzaak zeker ook indruk en zeker emotioneel gezien denk ik dat deze meer emoties oproept dan de moorden. Wat ik erg goed gedaan vind, is het kat-en-muis-spel tussen de verantwoordelijke dader van de moorden en Stone. Hierdoor kom je als lezer ook weer meer te weten over het verleden van Stone en begin je steeds beter te begrijpen waarom ze niet heel sociaal is.

Ik ben in ieder geval fan van Kim Stone en kan niet wachten op het volgende deel. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want ‘Verloren meisjes‘ verschijnt 2 november.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Wreed-spel

Gegevens van dit boek:
Titel: Wreed spel
Auteur: Angela Marsons
Serie: Kim Stone
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Aantal pagina’s paperback: 384
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 10:48:51
ISBN paperback: 9789022589953
ISBN e-book: 9789402315035
ISBN luisterboek: 9789052864518
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 11,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge