Angela Marsons – Verloren meisjes

In de catalogus bij uitgeverij Boekerij zagen we dat er een nieuw deel in de ‘Kim Stone’-serie uit zou komen. Aangezien ik de voorgaande twee delen met erg veel plezier gelezen heb, keek ik erg naar dit nieuwe deel uit. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel een bevestiging en rond de verschijningsdatum viel het boek op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niet of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestig hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen alleen nu is de hoofdkleur rood. De cover zou mij hierdoor meteen opvallen in de boekhandel. Ik vind de cover niet direct bij het verhaal passen, maar doordat de hele serie in deze stijl is vind ik het toch een passende cover.

De auteur

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie al meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Het verhaal

Kim Stone wordt bij haar chef geroepen. Ze vraagt zich meteen af wat er aan de hand is. Als ze op kantoor zit blijkt dat er twee meisjes ontvoerd zijn. Één van de ouders heeft specifiek om haar gevraagd. Er wordt afgesproken dat zij het eerste gesprek doet en dat er dan een inspecteur ingezet zal worden die meer van ontvoeringen af weet. Maar Stone zou Stone niet zijn als ze deze zaak niet per se wil hebben. En ze krijgt hem. Ze zal alles op alles zetten om deze meisjes te vinden. De genadeloze misdadiger lijkt haar echter steeds een stapje voor te zijn. Ze begint langzaam te vrezen dat ze deze misdadiger niet op tijd op het spoor zal komen en dat één van de meisjes hierdoor de ultieme prijs voor haar falen zal moeten betalen.

Mijn mening

Ik ben echt fan van Kim Stone. De voorgaande delen ‘Stille schreeuw‘ en ‘Wreed spel‘ vond ik steengoed, dus ik verheugde me erop om dit derde deel in de serie te gaan lezen. Je wordt meteen het verhaal ingezogen. Het eerste hoofdstuk wordt vanuit Emily verteld, een jong meisje dat samen met haar vriendinnetje ontvoerd wordt en terwijl ze in het busje zit, haar angst omschrijft. Hierna maken we meteen een sprong in de tijd en gaan we van februari 2014 naar maart 2015. Hierdoor werd ik helemaal nieuwsgierig naar de meisjes uit het eerste hoofdstuk en wat er met hun gebeurd is.

Er lopen twee zaken door elkaar in het boek, toch is dit nergens echt verwarrend. Aan de ene kant speelt de ontvoering van twee jonge meisjes, en dit is ook de hoofdzaak waar ze aan werken, maar er speelt ook nog een andere zaak die Kim Stone bezig houdt. In deze zaak is een jong bendelid doodgebleven en Stone wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Hieruit blijkt weer hoe Stone zich in een zaak kan vastbijten en pas los laat als ze weet hoe het in elkaar zit, hoe moeilijk het soms voor haarzelf ook is.

De hoofdstukken zijn kort, en eindigen vaak met een cliffhanger, waardoor ik steeds de neiging had om verder te lezen. Met als gevolg dat dit boek sneller uit was als gedacht. Te snel naar mijn gevoel. De boeken van Marsons vind ik erg goed waardoor ik er geen genoeg van kan krijgen. Vooral het personage van Kim Stone vind ik erg goed neergezet. Ondanks haar moeilijke jeugd, die nooit vergeten wordt in het verhaal, weet ze toch haar mannetje te staan en hierdoor is ze naar mijn gevoel ook extra gedreven om zaken op te lossen.

De personages zijn weer erg goed uitgewerkt en de emoties van de hoofdpersonages zijn zo goed omschreven dat ik me deze levendig voor kon stellen en hierdoor gingen de verschillende hoofdpersonages ook echt leven. Ook leren we Stone nog wat beter kennen en hierin merk je dat haar wereldje klein is, maar dat ze deze personen en haar hond volledig durft te vertrouwen.

Marsons heeft een beeldende schrijfstijl en hierdoor kon ik de verschillende plekken die beschreven werden zo voor de geest halen. Hier houd ik van. Ik kan dan ook niet wachten tot er een nieuw deel in de ‘Kim Stone’-serie verschijnt, want ik heb Stone in mijn hart gesloten. Zij zet alles aan de kant om een zaak op te lossen en heeft hierbij ook lak aan haar chef of de regels waar ze zich aan zou moeten houden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Verloren-meisjes

Gegevens van dit boek:
Titel: Verloren meisjes
Serie: D.I. Kim Stone
Auteur: Angela Marsons
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: TextCase
Aantal pagina’s paperback: 432
Aantal pagina’s e-book: 387
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 11:42:00
ISBN paperback: 9789022591413
ISBN e-book: 9789402317664
ISBN luisterboek: 9789052863931
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge