Angela Marsons – Bloedlijn

In de aanbiedingscatalogus zagen we dat er een nieuw deel van de Kim Stone-serie zou verschijnen. Aangezien ik deze serie met heel veel plezier lees, hoefde ik eigenlijk niet te twijfelen en heb ik de uitgever meteen een mailtje gestuurd. Al snel kregen we een positief antwoord terug en rond de verschijningsdatum stond de pakketbezorger met een pakketje bij ons voor de deur. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Rechercheur Kim Stone wordt bij een slachtoffer geroepen dat met een enkele, precieze steek in het hart is vermoord. Alles wijs op een overval met fatale afloop. Niet lang daarna wordt er een maatschappelijk werker gevonden, die het slachtoffer was van zinloos geweld. Twee zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar Kims gevoel zegt haar dat er iets niet klopt.

Wanneer een lokale drugsverslaafde vermoord wordt aangetroffen met een identieke wond, weet Kim instinctief dat ze met dezelfde moordenaar te maken heeft. Maar met geen enkel bewijs dat de drie slachtoffers met elkaar verbindt, behalve de kille berekende aard van hun dood, zou dit wel een haar moeilijkste zaak ooit kunnen zijn.

De cover

De cover is zwart en er staat een felroze keukenstoel op. Daarnaast is de titel in dezelfde felroze kleur. De cover vind ik niet echt bij het verhaal passen, maar vind ik wel echt een gave cover, en hierdoor zou hij mij zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Angela Marsons werkte als beveiliger toen ze in 2015 haar eerste thriller schreef. Inmiddels zijn er van haar Kim Stone-serie bijna vier miljoen exemplaren verkocht. Marsons woont in Black Country, Engeland, waar haar boeken zich ook afspelen.

Het verhaal

Er wordt een slachtoffer gevonden met één enkele steek in het hart. Rechercheur Kim Stone wordt er bij geroepen. Alles wijst op een fatale overval met een fatale afloop. Als er vervolgens een maatschappelijk werker wordt gevonden die het slachtoffer is van zinloos geweld voelt Kim dat er iets niet klopt. Maar ze weet niet precies wat, want de zaken lijken niks met elkaar te maken te hebben.

Dan wordt er een lokale drugsverslaafde vermoord teruggevonden. Deze heeft een identieke wond, en dan weet Kim het zeker, ze heeft met dezelfde moordenaar te maken. Maar wat hebben deze drie slachtoffers met elkaar te maken, behalve de manier waarop ze vermoord zijn. Dit zou wel eens de moeilijkste zaak ooit kunnen worden.

Mijn mening

Het verhaal begint met een proloog die je meteen nieuwsgierig maakt. Wat staat hier te gebeuren… Wat heeft deze oude bekende nog te vertellen. Je kunt niet meer dan heel snel verder lezen en ik merk dat dit het hele boek eigenlijk zo blijft. Dit deel van de Kim Stone-serie is alweer het vijfde deel, maar waren de voorgaande delen op zich nog redelijk goed losstaand te lezen, bij dit deel moet je toch echt het tweede deel uit de serie ‘Wreed spel‘ gelezen hebben, anders mis je belangrijke achtergrond en zul je je heel erg afvragen waar het boek over gaat.

In het voorgaande deel ‘Schijndood‘ kwam het verleden van Kim, en de verwerking hiervan, al aan bod, maar dit wordt in ‘Bloedlijn’ verder uitgediept. En hierdoor leren we Kim Stone nog beter kennen, maar niet alleen Stone, ook de andere leden uit haar team spelen deze keer een belangrijke rol en leren we beter kennen. De scheidslijn tussen werk en privé wordt deze keer heel dun en dit zorgt er voor dat het verhaal echt een psychologische mindfuck wordt. Hierdoor zat ik regelmatig op het puntje van mijn stoel en wilde ik steeds sneller gaan lezen, omdat ik moest weten wat er ging gebeuren.

Ook de oude bekende uit ‘Wreed spel’ speelt een grandioze rol in dit deel en het is de vraag of Kim Stone deze keer beter opgewassen is tegen het psychologische spel wat dit personage speelt. Deze persoon wil Kim echt op het persoonlijk vlak raken. Of dit ook lukt… daar voor moet je natuurlijk zelf het boek gaan lezen, daar krijg je beslist geen spijt van. 😉

Deze keer wordt het verhaal verteld vanuit verschillende perspectieven en dit zorgt ook voor de extra spanning in het verhaal. Sommige perspectieven waren behoorlijk heftig en zorgden ervoor dat je het vertrouwen in mensen bijna zou kwijtraken.

Dit deel van de Kim Stone-serie is minder op de gruwelijke moorden gericht, maar meer gericht op de psychologische kant en wat wraak met iemand kan doen. Dit zorgde voor een ander soort spanning, maar Marsons bewijst hier mee dat ze ook dit soort spanning ontzettend goed op papier over weet te brengen, want ik vloog door het boek heen en vergat bijna alles om mij heen, totdat ik de laatste pagina om geslagen had.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op een volgend deel in de serie, want 3 maart verschijnt het zesde deel alweer in de Kim Stone serie, ‘Dolende zielen‘ en ik kan niet wachten om dat deel te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geweest naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Bloedlijn

Gegevens van dit boek:
Titel: Bloedlijn
Serie: Kim Stone
Auteur: Angela Marsons
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 384
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 10:25
ISBN paperback: 9789022591697
ISBN e-book: 9789402315660
ISBN luisterboek: 9789052865584
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge