Andreas Pflüger – Nooit en te nimmer

Nadat ik ‘Voor eens en altijd‘ gelezen had, wist ik dat ik het vervolg zeer zeker moest lezen. Want ik was onder de indruk van dit boek. Dus toen ik zag dat bij Xander uitgevers ‘Nooit en te nimmer’ geschreven door Andreas Pflüger uit kwam als vervolg op ‘Voor eens en altijd’ heb ik meteen een mailtje gestuurd om te vragen of ik dit boek mocht recenseren. Ik wil Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Politieagent Jenny Aaron is blind sinds een geheime operatie in Barcelona helemaal misging. Nu wordt ze gevraagd terug te keren bij de elite-eenheid van de politie, maar wil ze dat? En kan ze dat wel, nu haar wereld vooral donker is? Zodra haar aartsvijand weer ten tonele verschijnt, is er geen keuze meer. In Marrakesh zal Jenny de nitief kunnen afrekenen met haar verleden…
Nooit en te nimmer is een razendsnelle thriller van hoog niveau, met een gelaagde, intrigerende hoofdpersoon en een spannende mix van goed en kwaad.

Cover

Op de cover zien we een gezicht achter een raam of iets dergelijks, hierover heen staat braille. Voor mijn gevoel is dit Aaron. De cover geeft mij een onheilspellend gevoel en dat maakt mij nieuwsgierig. Hierdoor en doordat ik het eerste boek ‘Voor eens en altijd’ gelezen heb, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de winkel. 

De auteur

Andreas Pflüger (1957) studeerde theologie, germanistiek en filosofie in Berlijn. Hij schreef al vele toneelstukken, hoorspelen en scenario’s voor Tatort. Zijn vorige roman, ‘Voor eens en altijd’, was een groot succes.

Het verhaal

Jenny Aaron maakte deel uit van een geheime elite-eenheid van de Duitse politie. Tijdens een geheime operatie in Barcelona is Aaron blind geworden. Ondanks dat ze blind is, wordt ze opnieuw gevraagd om deel uit te maken van deze geheime elite-eenheid. Ze twijfelt, maar enkele demonen uit het verleden zorgen er voor dat ze geen keuze meer heeft. Haar missie leidt haar naar Marrakesh, waar ze door middel van flashbacks er achter komt wat die man haar aangedaan heeft. En dan rest er nog maar één ding…. Wraak!

Mijn mening

De schrijfstijl van Andreas Pflüger is snel en to the point te noemen. Je moet echt wel je aandacht er bij blijven houden. Verslapt die aandacht even dan heb je grote kans dat je iets belangrijks mist. En dat blijft voor mij soms wennen, maar oh wat geniet ik ook van deze schrijfstijl. En het zorgt er voor, dat je continue verder wilt lezen. Naast de wraak lees je ook over vriendschap en kameraadschap die er binnen de eenheid heerst. Ik vind het ook erg knap hoe Pflüger het voor elkaar heeft gekregen om zich zo goed in te leven in het leven van een blinde, aangezien Pflüger zelf niet blind is. Ook al heeft Aaron meer mogelijkheden dan een normaal iemand die blind is, toch komt het nergens overdreven over. Het past bij het personage en het verhaal.
Wat ook nu weer opvalt, net als het eerste deel van de Jenny Aaron serie, is dat ook de menselijke kant van de verschillende hoofdpersonen goed belicht worden en je hierdoor ook goed met deze personen mee kunt leven. 
Wel denk ik dat je eerst ‘Voor eens en altijd’ gelezen moet hebben, om alles te begrijpen wat gebeurt. Aangezien er een aantal dingen gebeuren, doordat deze hun oorsprong in ‘Voor eens en altijd’ hadden.
Ik heb ook van dit boek weer heel erg genoten en Andreas Pflüger hoort bij mij nu tot een van mijn favoriete auteurs. Ik kan dan ook niet wachten tot deel 3 van deze serie uit komt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nooit en te nimmer
Auteur: Andreas Pflüger
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 415
Aantal pagina’s E-book: 405
ISBN paperback: 9789401609296
ISBN E-book: 9789401609531
Prijs paperback: € 22,50
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge