Andreas Pflüger – Voor eens en altijd

Van Xander uitgevers kreeg ik een mailtje of ik interesse had om mee te doen aan de blogtour van het boek “Voor eens en altijd” geschreven door Andreas Pflüger. Nadat ik de korte inhoud van het boek gelezen had, wist ik dat ik dit boek erg graag wilde lezen, dus meteen een mail terug gestuurd en me aangemeld voor deze blogtour. En niet veel later kreeg ik het boek dan ook binnen. Hier wil ik Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Vijf jaar na een catastrofale opdracht, waarbij de Duitse geheimagente Jenny Aaron blind is geworden, krijgt ze een telefoontje van haar ex-collega’s uit Berlijn. Ze hebben haar hulp nodig bij een zaak. Aaron besluit haar verleden weer in te duiken en stort zich op de zaak. Wanneer ze ontdekt dat zij en de dader geschiedenis delen, bevindt ze ze zich in een razendsnel en bloedstollend kat-en-muisspel in de straten van Berlijn, waarbij al je zintuigen op scherp worden gesteld.
Het verhaal begint met de “La Sagrada familia” op het moment dat Jenny Aaron met Niko Kvist in Barcelona is voor een kunstdeal, waarbij vanalles mis gaat en Jenny Aaron Niko achterlaat en zelf uiteindelijk blind wordt.

Na 5 jaar krijgt ze het verzoek om terug te keren naar de Afdeling, een Duitse geheime Afdeling van de politie. Die geheime operaties uitvoeren die meteen in overleg gaan met het ministerie.Ze besluit op dit verzoek in te gaan en zich volop in deze zaak te storten. Als dan ook nog blijkt dat het door de echte dader vooraf goed gepland is dat Aaron naar Berlijn terug zou keren, wordt het een bloedstollend verhaal. Aaron worstelt met dingen die in Barcelona gebeurd zijn en die ze zich niet meer kan herinneren. Deze dader kan haar wellicht helpen? Wie wint dit bloedstollend kat en muisspel?

In de epiloog van dit boek, de “La sagrade familia” had ik erg veel moeite om in het verhaal te komen. Ik moest sommige zinnen echt een paar keer lezen om verder te kunnen en kreeg even de kriebels, want had zoiets van wat is dit voor boek. Maar na de eerste twintig bladzijden begint het eerste hoofdstuk en ik had meteen het gevoel alsof er een andere schrijver was opgestaan. Ik zat meteen in het verhaal en het las makkelijk weg. Ik stond meerdere malen versteld over hoe handig Aaron is ondanks dat ze blind is, en welke beslissingen ze neemt. Soms had je het idee dat ze gewoon kon zien. Het boek neemt enkele wendingen die ik absoluut niet aan had zien komen en waar ik dus totaal verbaasd over was. Na de epiloog hield het boek me in de greep en wilde ik alleen maar door blijven lezen, om te weten hoe het verder ging en of Aaron voor elkaar kreeg wat ze wilde. En om wat voor reden ze in leven gehouden werd. Dit wordt inderdaad allemaal duidelijk. Echter sommige dingen blijven open. Zonder dingen te willen verraden. Ik vraag me wel af of sommige personen in een volgend deel terug komen, want in het nawoord staat dat het verhaal van Aaron nog niet afgelopen is. Dus ik zal er zeker weer bij zijn als het vervolg uit is. Dit boek is voor mijn gevoel, zeker geen alledaagse thriller, door de wijze waarop Aaron in het leven staat, krijg je een heel ander soort thriller, waar wel continue een spanning in het verhaal zit die je geboeid houdt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Voor eens en altijd
Auteur: Andreas Pflüger
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 440
Aantal pagina’s E-book:
ISBN Paperback: 9789401607148
Prijs Paperback:€ 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge