André Hoogeboom – Dodelijke ambitie

Ik kijk bijna iedere Formule 1 wedstrijd, dus toen ik zag dat André Hoogeboom een thriller zou gaan uitbrengen bij Karakter uitgevers die over de Formule 1 ging, was ik natuurlijk meteen geïnteresseerd. Na een mailtje naar de uitgever kreeg ik dit boek toegestuurd om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:   Hoe ver ga je in je ambitie en welke offers zijn daarbij gerechtvaardigd?
William Beck is de succesvolle eigenaar van Dottcom, een internationaal softwarebedrijf dat bij toeval verzeild raakt in de Formule 1. Om meer dan een toeschouwer te zijn bij het zich over de wereld verplaatsende sensationele spektakel, heeft Beck zich ingekocht als sponsor bij Forster Racing, een achterhoedeteam dat geen potten kan breken in het miljoenencircus.
Maar Beck is ambitieus en wil meer en wel zo snel mogelijk. Hij besluit de Finse oud-wereldkampioen Kalle Alhainen in te schakelen om Forster Racing om te toveren tot een topteam. Zijn doel: binnen één seizoen doorstoten naar de top van de Formule 1. Hij is bereid daar alle risico’s voor te nemen.
Dottcom lijkt voor een regelrechte sensatie te zorgen, maar ten koste van wat?

Cover

Op de cover zien we een Formule 1 auto met een vonkenregen achter de auto. De cover beeld snelheid uit en past goed bij het boek. Ik vind de cover echt supergaaf. De kleurkeuzes en de plek van de titel is erg goed gekozen. Ik zou dit boek zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel. Wat ook erg mooi is, dat de cover aan de binnenkant doorloopt.

De auteur

André Hoogeboom (1954) is een Nederlandse journalist en schrijver. Als verslaggever voor het Noordhollands Dagblad en de bladen van persbureau GPD maakte tien jaar lang deel uit van het rondreizend circus dat Formule 1 heet. Sinds 2010 runt hij het pers- en adviesbureau ‘André Hoogeboom Journalistieke Producties,’ gevestigd in Alkmaar.
Als gewezen sportjournalist schreef hij eerder al enkele boeken over voetbal en autosport; onder andere schreef hij een biografie van de legendarische Nederlandse autobouwers, de gebroeders Spijker. Als thrillerauteur debuteerde hij in 2007 met “De underdog”.

Het verhaal

William Beck is eigenaar van Dottcom, een internationaal softwarebedrijf. William is gefascineerd door de Formule 1. En Dottcom is altijd op zoek naar goede investeringen voor hun bedrijf. Aangezien William meer wil zijn dan alleen een toeschouwer heeft hij zich als Dottcom ingekocht als sponsor van het achterhoede team Forster racing. Dit team heeft geen toekomst in het miljoenencircus. Maar Beck is ambitieus en wil meer en liefst zo snel mogelijk. Hij besluit de Finse oud-wereldkampioen Kalle Alhainen  in huis te halen om  Forster racing om te toveren tot een topteam. Het doel: Binnen één seizoen doorstoten naar de top van de Formule 1. Ze zijn bereid daar heel veel risico’s voor te nemen. Dottcom lijkt voor een regelrechte sensatie te zorgen, maar dit blijft natuurlijk niet onopgemerkt.

Mijn mening

Toen ik de proloog las, was ik even bang, want ik had echt het gevoel, wat heb ik nu weer voor boek in handen… Maar vol goede moed las ik verder, want ik heb wel vaker boeken gehad waar ik niks met de proloog kon. En dat bleek ook bij dit boek het geval. Na de proloog zat ik al vrij snel in het verhaal en toen kon ik nog maar één ding, en dat was verder lezen. Wat tijdens het lezen echt op valt, is dat André Hoogeboom kennis van zaken heeft. Hij weet waar hij over schrijft. Hij omschrijft de pitlane zo gedetailleerd, dat je echt het gevoel hebt of je er zelf rond loopt. Ondanks dat er niet steeds spannende dingen gebeuren, voel je wel continue een onderhuidse spanning. Dit boek is echt een aanrader voor Formule 1 liefhebbers, maar ook voor de thrillerliefhebbers is dit een boek wat weer wat uurtjes leesplezier oplevert.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het volgende leesfragment.

Winactie

Heb je na het lezen van mijn recensie of het lezen van het leesfragment interesse in dit boek? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik mag in samenwerking met de uitgever 1 maal een exemplaar van “Dodelijke ambitie” verloten. Lees er alles over in het artikel: Winactie 2 jaar Koukleum.nl André Hoogeboom – Dodelijke ambitie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dodelijke ambitie
Auteur:  André Hoogeboom
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789045213590
ISBN E-book: 9789045213897
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge