Amy Loyd – De onschuld zelve

Ik kreeg een persmail van uitgeverij De Fontein over het boek ‘De onschuld zelve’ geschreven door Amy Loyd. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was mijn interesse gewekt. Ik heb dan ook gereageerd dat ik hier graag een recensie-exemplaar van zou ontvangen. Na het verschijnen van het boek ontving ik dit dan ook van de uitgever. Hier wil ik uitgeverij De Fontein dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dennis Danson is het onderwerp van een Making a Murderer-achtige documentaire waarin vraagtekens worden gezet bij zijn veroordeling voor moord.
Sam volgt de zaak op de voet, zeker nu haar brieven aan Dennis steeds intiemer van toon worden. Ze bezoekt hem in de gevangenis en vecht, uiteindelijk als zijn vrouw, voor zijn vrijlating. Wanneer die campagne slaagt en Dennis wordt vrijgelaten, begint Sam echter te twijfelen aan zijn verhalen. Is hij wel zo onschuldig als hij zich heeft voorgedaan en wat weet Dennis nou écht over de meisjes die twintig jaar eerder verdwenen?

Cover

Op de cover zien we een jongeman met helderblauwe ogen die met de helft van het gezicht achter een blauwe ijzeren wand of iets in die aard staat. Ik stel me voor dat dit Dennis is bij het huis van zijn vader. Op de cover staat ook de quote ‘Je vertrouwt hem. Waarom ben je dan toch zo bang?’. Deze quote maakt me nieuwsgierig naar dit verhaal en hierdoor zou ik het boek denk ik wel opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Amy Lloyd woont en werkt in Cardiff. In haar debuut ‘De onschuld zelve’ combineert ze haar fascinatie voor true crime en haar passie voor fictie.

Het verhaal

Dennis Danson zit al twintig jaar in een dodencel voor de moord op een jonge vrouw. Er wordt een ‘Making a murder’-achtige documentaire over hem gemaakt, waarbij zijn veroordeling in twijfel getrokken wordt. Sam volgt de zaak op de voet, en besluit Dennis te gaan schrijven. De brieven worden steeds intiemer en ze gaat Dennis in de gevangenis bezoeken. Uiteindelijk vecht ze als zijn vrouw voor de vrijlating van Dennis. Wanneer deze campagne slaagt en Dennis wordt vrijgelaten begint Sam echter steeds meer te twijfelen aan zijn verhalen. Is Dennis wel echt onschuldig? En wat weet hij over de andere verdwenen meisjes? Is Sam wel veilig? 

Mijn mening

Ik was erg nieuwsgierig naar dit boek aangezien de quotes op het boek veelbelovend zijn. Ze geven aan dat het boek leest als een true-crime. En laat ik daar nu op de een of andere manier een fascinatie voor hebben. Ik word altijd nieuwsgierig wat mensen ertoe beweegt en hoe ze bij hun daden komen. Dus ik was benieuwd of het Lloyd ook zou lukken om een fictief boek neer te zetten als true-crime. En ja in eerste instantie had ik dit gevoel inderdaad. Het verhaal was spannend en las bijzonder lekker weg. Ik was benieuwd hoe het nu in elkaar zat. En had Dennis nu echt niks met de moord op de jonge vrouwen te maken?

De enige factor die ik enigszins storend vond was de mentale gesteldheid van Sam. Ze is zo labiel als maar zijn kan, maar ja, aan de andere kant, dat moet je ook wel zijn wil je met iemand trouwen die in de dodencel zit. Dus dat klopt wel, maar het werd naar mijn gevoel een beetje te ver doorgetrokken. Als Sam haar twijfels zou hebben over Dennis zonder haar eigen negatieve zelfbeeld was het boek geloofwaardiger geweest. Maar ik heb het boek met veel plezier gelezen en dit debuut belooft nog veel goeds voor de toekomst.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek. Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: De onschuld zelve
Auteur: Amy Lloyd
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789026144349
ISBN E-book: 9789026144363
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge