Amy Gentry – Dochters van anderen

Van Karakter uitgevers ontving ik het boek Dochters van anderen geschreven door Amy Gentry om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een avond als alle andere eindigt voor de familie Whitaker in een afschuwelijke nachtmerrie: hun oudste dochter Julie wordt met een mes op haar keel vanuit haar eigen kamer ontvoerd, terwijl de rest van de familie ligt te slapen. Haar jongere zus is de enige getuige, maar kan niets anders doen dan hulpeloos toekijken en zich verstoppen in een kast uit angst voor de gewapende, gestoorde indringer.

Deze tragedie betekent bijna het einde voor de familie maar uiteindelijk brengt het hen dichter bij elkaar. Van waarzeggers tot postercampagnes: ze doen er alles aan om hun dochter terug te vinden, wetende dat ze mogelijk al lang om het leven is gebracht. Gedachten over wat Julie heeft moeten doorstaan, zijn nauwelijks te verdragen voor de getraumatiseerde en geschokte achterblijvers.

Hoe kun je je nog veilig voelen in je eigen huis na zo’n afschuwelijke ontvoering die alles verandert? Gentry’s thriller is een meer dan waardige concurrent van Gillian Flynn’s Gone Girl…
De cover is knalgeel met in roze letters Dochters van Anderen erop geschreven. Dit is met zwart doorgehaald. En de cover is een scheur in de wand te zien. De naam van de schrijfster is op een stuk zwart met de naam net in gele letters geschreven. De cover spreekt mij wel aan. Door de knallende gele kleur valt hij wel meteen op en ik denk dat ik hem hierdoor net wel op zou pakken in de boekenwinkel.

De tekst op de achterflap belooft een boeiend verhaal en nadat ik een leesfragment gelezen had op de site van Karakter uitgevers, werd ik nog nieuwsgieriger naar het boek. Dus toen het boek binnen kwam, begon ik enthousiast te lezen. Echter ik was al vrij snel de draad kwijt. Het boek heeft hoofdstukken met nummers en andere hoofdstukken met namen. De hoofdstukken met nummers worden verteld vanuit de moeder van de vermiste Julie. Ik raakte regelmatig de draad van het verhaal kwijt. Door de verschillende namen in het verhaal had ik vaak zoiets van hoe zit het nu. Ik vond geen van de karakters sympathiek en had geen enkele klik met de karakters.De karakters hadden naar mijn idee veel beter uitgewerkt kunnen worden.

Het boek kwam op mij heel erg ongeloofwaardig over. Julie deed dingen die naar mijn idee nooit onopgemerkt konden blijven. Zo zou, naar mijn idee, een moeder veel eerder vragen zijn gaan stellen. Ik ergerde me dus heel regelmatig aan de verschillende personen in het boek en heb me echt door het boek heen moeten wurmen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dochters van anderen
Auteur: Amy Gentry
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN Paperback: 9789045211695
ISBN E-book: 9789045211794
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge