Aline van Wijnen – Halsoverkop

Een tijdje terug, al ergens in april/mei, kon je bij Passie voor boeken het boek “Halsoverkop” geschreven door Aline van Wijnen winnen. Het verhaal sprak me aan en ik besloot een gokje te wagen en mee te doen aan de winactie. En… Ik bleek de winnaar te zijn.. Nogmaals dank hiervoor Wendy en Aline. 🙂 Het heeft even geduurd voordat ik het boek gelezen heb, maar dit heeft vooral met onze verhuizing te maken en absoluut niet met het boek, maar dat lees je ook in mijn recensie.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen. Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman van debutant Aline van Wijnen. Zij werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnares van de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin. 

Cover

Op de cover zie je onderaan een wit getekend gezicht, met er omheen bloemen. Midden op de cover staat “Winnaar van de Vriendin schrijfwedstrijd”.  De cover heeft een vrolijke uitstraling, wat ook wel past bij een chicklit. Echter spreekt de cover me niet heel erg aan en zou ik hem waarschijnlijk niet opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

Aline van Wijnen heeft in werkelijkheid een onuitspreekbare achternaam, want zij groeide op in Wit-Rusland. Haar pseudoniem koos ze verre van toevallig: waar wijn is, is Aline. Waar sushi is trouwens ook. En waar boeken zijn, want dat is haar allergrootste passie: lezen en schrijven. Naast wijn drinken dus. Naast het schrijven werkt Aline als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen en in haar vrije tijd borrelt ze graag met vrienden of kruipt ze met een goed boek op de bank.

Het verhaal

De dertiger Nicole brengt haar tijd het liefst door met een boek op de bank. Haar favoriete mannen zijn Dan, Dave en Paulo ( Brown, Eggers en Coelho natuurlijk in paperback. Ze is single. En ondanks haar favoriete mannen heeft ze moeite om een leuke man van vlees en bloed te vinden. In haar lunchpauze heeft ze een vast plekje waar ze altijd gaat lezen en op een dag zit hier een man te lezen. En deze man heeft ook nog een boek in handen… een goed boek. Ze wordt hopeloos verliefd op deze “Boekenman”. Maar is deze verliefdheid wel zo hopeloos?

Mijn mening

Het boek wat ik kreeg was ook nog eens door Aline gesigneerd. Dat maakt een boek voor mij altijd extra speciaal. Het heeft toch altijd net dat beetje extra met een persoonlijke tekst of een handtekening in het boek van de schrijver.

Het boek begint met 6 jaar eerder. Op dat moment woont Nicole drie maanden samen met Bas. En Bas vindt vooral de televisie belangrijk, waardoor een leesavondje bijna onmogelijk wordt. Nicole weet… dit is het niet. En beëindigt de relatie. Hierna zul je je als boekenliefhebber een hoop dingen in Nicole herkennen. Tenminste dat had ik wel. Ik heb er geen probleem mee om een avondje thuis te blijven met een boek, in plaats van op stap te gaan. Je wordt echt vrij snel het verhaal in gesleurd en ik had meteen sympathie voor Nicole. Aline heeft op een heel goede manier de emoties van Nicole omschreven. De hopeloze verliefdheid omschrijft ze perfect, maar ook de liefde voor boeken en de gevoelens tussen de vriendinnen weet ze perfect te omschrijven.

Ik herkende vooral het gevoel hoe blij je kunt zijn met een partner die ook leest. Mijn vriend Bryan las nooit, hij had er nooit de rust voor. Maar anderhalf jaar geleden zoiets, pakte hij toch nog eens een boek in de handen en lukte het lezen. Sindsdien leest hij ook het liefst iedere vrije minuut. En ik kan jullie zeggen… Dat is een genot. Heerlijk als je partner ook de liefde voor boeken ontdekt. Dus voor mij kwam er ook wel een gedeelte herkenning in het boek naar voren.
Ondertussen heeft Aline ook al het boek “Liefde met gebruiksaanwijzing” geschreven. En deze komt zeker op mijn “nog te lezen lijstje”, want de schrijfstijl van Aline van Wijnen nodigt uit om meer van haar te lezen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar “Halsoverkop”?  Dan lees ook zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Halsoverkop
Auteur:  Aline van Wijnen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 171
ISBN paperback: 9789401908443
ISBN E-book: 9789401908450 
Prijs paperback: € 12,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge