Aline van Wijnen – Gelukkig op Ibiza

We zagen in de catalogus van uitgeverij Boekerij dat er een nieuw boek van de hand van Aline van Wijnen zou verschijnen. Haar voorgaande boeken heb ik met veel plezier gelezen, dus ik was benieuwd naar dit verhaal. Nadat we de uitgever gemaild hadden, kregen we al snel een positief antwoord terug en vlak na verschijning viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

De cover

Bij de cover zijn ongeveer dezelfde kleuren gebruikt als bij ‘Bestemming geluk‘ en dat vind ik wel goed gedaan, aangezien hoofdpersonage Maud ook een rol in dat boek speelt. Hierdoor valt het boek denk ik extra op in de boekhandels.

De auteur

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman ‘Halsoverkop‘ nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’ gevolgd door ‘Bestemming geluk‘. ‘Het geheime kistje van Elle‘, dat deels gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, was haar eerste historische roman. Ze woont in Almere met haar man.

Het verhaal

Maud werkt als verkoper bij een juwelier en komt hierdoor regelmatig in aanraking met mensen die genoeg geld te besteden hebben. Ze komt zelf uit een ander milieu, waarbij geldproblemen en alcoholisme een groot probleem zijn. Ze heeft zich altijd voorgenomen dat zij het beter wil krijgen. En als ze de rijke Chris regelmatig met een andere vrouw in de zaak ziet komen, weet ze dat ze zijn hart wil veroveren.

Chris is echter meteen duidelijk. Hij wil geen gedoe met gevoelens. Het is een zakelijke overeenkomst voor hem. Maar Maud weet een gevoelige snaar bij hem te raken, maar voordat hij dat toegeeft moet toch veel gebeuren. Maar dan neemt hij Maud mee op vakantie naar Ibiza en dan gebeurt er iets waardoor het Chris duidelijk wordt dat er wel gevoelens in het spel zijn…

Mijn mening

Maud heeft eerder een rol gespeeld in ‘Bestemming geluk‘, dus zij was geen onbekende voor mij. Echter in ‘Bestemming geluk’ lag de focus op Melanie en had Maud een kleinere rol. In dit boek is Maud het hoofdpersonage. Ondanks dat je een aantal dezelfde personages tegen komt, is dit boek gewoon losstaand te lezen van ‘Bestemming geluk’. Al kan ik je alleen maar aanraden om die ook te lezen, want als je van dit genre houdt, vind je ‘Bestemming geluk’ ook erg leuk om te lezen.

Het verhaal begint ermee dat Maud bij een modeshow aanwezig is, waar de rijksten en bekendsten van Nederland zijn uitgenodigd. Zij is via via met iemand mee kunnen gaan en probeert zo het jetset leventje binnen te dringen. Dit zet in het begin van het boek meteen de setting. Ik stoorde mij een beetje aan Maud, omdat ze, voor mijn gevoel, op een eenvoudige manier in een gespreid bedje terecht wilt komen. Ze wil een rijke man aan de haak slaan, zodat ze op een makkelijke manier in het rijke jetset-leventje terecht komt. Echter naar mate het verhaal vordert begin je het personage Maud steeds beter te leren kennen en snap je haar keuzes ook beter. En dat vind ik altijd erg goed, als ik een personage waar ik me aan stoor, later toch een prettig persoon ga vinden. Dan weet een auteur een personage echt levendig neer te zetten.

Het personage Chris is niet de standaard rijke man en dat vond ik persoonlijk wel erg verfrissend. Iemand die genoeg geld op de bank heeft, maar niet zo zeer om bezit geeft. Hierdoor kreeg ook het verhaal een leuke twist, aangezien Maud dit wel zocht. Echter dit is geen verhaal van arm meisje zoekt rijke man voor de liefde. Hier zit echt wel veel meer diepgang in. De personages hebben echt karakter en er zit een leven achter, waarom ze geworden zijn zoals ze zijn. Dit zijn thema’s waar genoeg mensen zich in zullen herkennen. Aan de ene kant, armoede, alcoholisme en ongewenste zwangerschap, aan de andere kant als kind verlaten worden en wat dit op latere leeftijd nog voor gevolgen kan hebben. Dit heeft Aline op een mooie manier onder woorden weten te brengen. En ik merk dat zij iedere keer weer wat meer groeit in haar boeken, waardoor ze steeds de lat weer wat hoger legt voor zichzelf. En deze lat toch iedere keer weet te overtreffen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Gelukkig-op-Ibiza

Gegevens van dit boek:
Titel: Gelukkig op Ibiza
Auteur: Aline van Wijnen
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 268
ISBN paperback: 9789022585917
ISBN e-book: 9789402317046
Prijs paperback: € 17,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge