Alice Feeney – Soms lieg ik

Ik las de korte inhoud over het boek “Soms lieg ik” en ik wist het. Dit boek is interessant. Dus na een korte mailwisseling met A.W. Bruna uitgevers ontving ik van hun een recensie exemplaar. Hier wil ik A.W.Bruna uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Er zijn drie dingen die je over me moet weten:
1. Ik lig in coma
2. Mijn man houdt niet meer van me
3. Soms lieg ik

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan zich niet herinneren hoe dat is gebeurd. Maar ze weet dat het geen ongeluk was… Ze heeft het zogeheten locked-in-syndroom: ze hoort alles, maar kan zich niet bewegen en kan niet praten.

Doodsbang, opgesloten in haar eigen lichaam, probeert ze haar herinneringen van de afgelopen week te reconstrueren. Met een echtgenoot die niet meer van haar houdt, een zus met een geheim en een ex die nog steeds door haar geobsedeerd is, weet Amber dat er iemand liegt over wat er met haar gebeurd is. Haar leven is nog steeds in gevaar.

Lukt het haar wakker te worden voor het te laat is?

De cover

Op de cover zien we een vrouw tussen de titel door naar onder vallen. Ik stel me voor dat dit Amber Reynolds is die in het locked-in-syndroom zit en wel alles om zich heen meekrijgt, maar er verder niks aan kan doen. Door de titel “Soms lieg ik” word ik nieuwsgierig naar het verhaal. Want voor mijn gevoel komen die leugens altijd uit. Dus ik vraag me dan altijd af wat er allemaal uitkomt op het moment dat Amber in coma ligt. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, nieuwsredacteur, en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar heeft zich nu gesetteld op het platteland in Surrey. Soms lieg ik is haar thrillerdebuut.

Het verhaal

Amber Reynolds ligt in coma. Ze kan niet bewegen en praten, maar ze hoort alles. Ze weet niet wat er is gebeurd, waardoor ze in coma is geraakt, maar ze is er wel van overtuigd dat ze door een ongeluk in het ziekenhuis terecht is gekomen.Ze probeert haar herinneringen weer terug te krijgen. Haar man houdt niet meer van haar, dat weet ze bijna zeker. Haar zus heeft een hoop geheimen. En dan is daar nog haar ex… Ze beseft dat ze in gevaar is. Dus er is maar één boodschap. En dat is hoe dan ook wakker worden.

Mijn mening

Het verhaal wordt vanuit verschillende tijdsbestekken verteld. Je hebt vroeger, eerder, nu en later. Ook heb je nog enkele dagboekfragmenten van een jonger iemand. Dit zorgt er voor dat je denkt dat je weet hoe het verhaal in elkaar zit, echter je zou steeds de gedachte moeten vasthouden “Soms lieg ik” en dat doe je als lezer niet. Hierdoor komt de ontknoping echt nog als een verrassing. En stelde ik me eigenlijk de vraag.. “Hoe kan ik dit niet aan hebben zien komen? “De titel zegt toch eigenlijk genoeg. Maar Alice Feeney zet je heel erg op het verkeerde been.
Dit debuut  smaakt naar meer.

Gegevens van dit boek:
Titel: Soms lieg ik
Auteur: Alice Feeney
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 292
ISBN paperback: 9789400509757
ISBN E-book: 9789044976977
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

2 thoughts on “Alice Feeney – Soms lieg ik

  1. Ik heb dit boek gekocht toen het ebook nog een introductieprijs had van € 4,99 en ik ben heel erg nieuwsgierig. Je recensie maakt me nog nieuwsgieriger, dus misschien ga ik mijn leesplannen voor komende week toch omgooien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge