Vero las: Alice Feeney – Ik weet wie je bent

Nadat ik vorig jaar het boek ‘Soms lieg ik‘ gelezen heb, en dit met veel plezier gelezen heb, wist ik dat ik ‘Ik weet wie je bent’ ook graag zou willen lezen. Na een mailtje naar de uitgever ontving ik het boek dan ook vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik A.W. Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Aimee Sinclair: de actrice die iedereen denkt te kennen, alleen weet men niet waarvan.
Behalve ik. Ik weet precies wie je bent, waar je vandaan komt en wat je hebt gedaan.

Je echtgenoot is vermist en de politie denkt dat je iets verbergt. Voor je werk doe je je altijd voor als iemand anders, je bent een professionele leugenaar. Maar dat is niets nieuws voor je, toch?

Want ik weet dat je al eerder loog. Je hebt altijd gelogen. En de leugens die we onszelf vertellen, zijn de gevaarlijkste leugens van allemaal.

Een psychologische thriller boordevol plotwendingen waarvan de haren je te berge rijzen en je hartslag versnelt. De briljante nieuwe pageturner van de bestsellerauteur van Soms lieg ik.

Cover

De cover is licht van kleur en in grote letters staat er de titel van het boek op. Hier tussen in zie je een paar blauwe ogen van een vrouw. Helemaal bovenaan staat de quote ‘Ik weet dat je loog. Je hebt altijd gelogen.’ Dit maakt me nieuwsgierig. Naar mijn gevoel wordt dit dan zo’n verhaal waarbij alles anders blijkt te zijn dan dat je het leest. Wat kun je geloven en wat niet. Hier houd ik van. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben, alleen al door de quote op het boek.

Auteur

Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, redacteur en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar is uiteindelijk neergestreken op het platteland van Surrey.
Haar thrillerdebuut Soms lieg ik was een internationale bestseller en wordt momenteel bewerkt tot tv-serie. Ik weet wie je bent is haar tweede boek.

Het verhaal

Aimee Sinclair is een tweederangs actrice die op het punt staat door te breken. Aimee is ondertussen twee jaar getrouwd met Ben en hun huwelijk kent ups en downs. Aimee wil dolgraag een kind van Ben, maar Ben wil dat niet.
Op een dag is Ben gewoon verdwenen. Als Aimee in de woonkamer komt, liggen zijn bezittingen nog netjes op tafel, zijn jas hangt nog aan de kapstok en de auto staat op de oprit. Aimee belt de politie, maar voor ze het weet is ze in een vreemde vermissing verwikkeld en wordt ze zelf verdacht… En ze begint aan alles te twijfelen, zelfs aan zichzelf…

Mijn mening

Het verhaal speelt zich grotendeels in het heden af, maar soms maak je uitstapjes naar het verleden. Hierin lees je hoe Aimee op groeide en hoe ze gevormd wordt door de dingen die ze meemaakt als kind.
Aimee gaat zelf op zoek naar antwoorden en begint steeds meer te twijfelen aan zichzelf en aan alle dingen om haar heen. Je kunt maar één ding en dat is doorlezen, want als lezer wil je weten hoe het nu in elkaar zit. Op een bepaald moment begon ik ook over allerlei dingen te twijfelen en vroeg ik me iedere keer weer af of het niet toch anders in elkaar zat met als gevolg dat ik regelmatig een verkeerde dader in gedachte had.

Tel daarbij op dat de hoofdstukken ook nog lekker kort zijn, waardoor je vrij snel zegt ‘Oh ik lees nog even een hoofdstuk’. Met als gevolg dat je dan ondertussen alweer tig hoofdstukken verder bent. Ik houd van dit soort boeken…

Maar het einde… Dit had ik echt niet aan zien komen. Dit heeft Feeney echt geniaal in elkaar gezet. En ik was dan ook echt verbijsterd. Hier was ik nooit opgekomen, maar toch is het zo goed gedaan dat het gewoon klopt. Dit soort twists, waarbij het einde voor een echt ‘What the Fuck’ moment zorgt maakt dat ik een echte fan van de boeken van Feeney ben.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Ik-weet-wie-je-bent

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik weet wie je bent
Auteur: Alice Feeney
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s E-book: 352
ISBN paperback: 9789400510784
ISBN E-book: 9789044977745
Prijs paperback: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge