Alex Boogers – Wanneer de mieren schreeuwen

Wanneer de mieren schreeuwen

Informatie die te vinden is op de achterflap: In 2003 werd een dertienjarige jongen doodgeschoten, omdat hij een sneeuwbal naar een auto had gegooid. Zijn naam was Sedar Soares en hij hield van voetbal.

De dader is nooit gepakt. Sedar werd een incident in een lange, aaneengeregen ketting van incidenten. Een incident dat in een verhardende samenleving voortrolt, en steeds zal terugkeren in een andere omgeving, tegen een ander decor, met een andere omstandigheid, en waar ik niets tegenover kan stellen dan een verhaal.
Ik heb Sedar Soares nooit gekend, maar ik herhaal zijn geschiedenis in Wanneer de mieren schreeuwen omdat ik hem was, dertig jaar geleden, en omdat mijn zoon hem bijna is, als hij deze winter buiten speelt in de sneeuw, en omdat ik weet dat, als het erop aankomt, ook ik hem niet kan beschermen.


Aangezien ik een zwak voor waargebeurde verhalen heb wilde ik dit boek erg graag lezen. Het is een verhaal waar heel duidelijk wordt dat er sprake is van zinloos geweld. Echter had ik erg veel moeite om echt in het boek te komen. Er werd heel erg veel erom heen gepraat voordat je eigenlijk tot het gene kwam waar in de beschrijving uitgebreid over wordt gesproken. Je krijgt hier wel een beeld van de jongen. Hoe zijn hart bij voetbal ligt en voor hem wellicht een mooie carrière in het verschiet ligt. Echter kon het boek me toch niet helemaal raken, maar toch vind ik dat het een boek is die iedereen zou moeten lezen, om duidelijk te maken dat er soms geen kwaadaardige  bedoelingen achter iets zit.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wanneer de mieren schreeuwen
Auteur: Alex Boogers
Uitgever: Podium
Aantal pagina’s Paperback: 135
Aantal pagina’s E-book: 92
ISBN Paperback: 9789057597459
ISBN E-book:9789057596124Prijs Paperback: € 12,50
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge