Alafair Burke – Vind Mij

We zagen in de aanbiedingsfolder van Xander uitgevers dat Alafair Burke een nieuw boek zou uitbrengen in Nederland. Aangezien ik ‘De ex‘ ontzettend goed vond, kon ik niet anders dan dit boek ook gaan lezen. Na een mailtje naar de uitgever, kregen wij al snel een positief antwoord terug en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we Xander uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Vijftien jaar geleden werd Hope Miller in een klein dorpje in New Jersey aangetroffen in een autowrak. Door haar geheugenverlies heeft ze vandaag de dag nog steeds geen idee wie ze is, wat haar echte naam is óf waar ze vandaan komt. De dokters verzekerden haar dat haar geheugen wel terug zou komen, maar terwijl Hope in New Jersey een leven voor zichzelf probeerde op te bouwen, bleven haar herinneringen angstvallig stil. Nu wil ze de staat alsnog verlaten, maar haar advocaat en beste vriendin Lindsay Kelly ziet de verhuizing naar East Hampton niet zitten.

Lindsays angsten blijken terecht: opnieuw verdwijnt Hope als sneeuw voor de zon. De enige aanwijzing is een druppel bloed op de plek van verdwijning… en die matcht met een beruchte seriemoordenaar. Lindsay zal met detective Ellie Hatcher alles op alles moeten zetten om de spoorloze Hope terug te vinden, maar dan ontrafelen ze een bloedstollend complot waarin niets is wat het lijkt…

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw op de voorgrond. Je ziet haar van de zijkant. Ze kijkt de andere kant op. Ze is in een Amerikaanse stad. Je ziet hoge wolkenkrabbers, en gele taxi’s staan. Onder de titel staat ‘Haar verleden dreigt haar in te halen’, dit maakt mij meteen nieuwsgierig en ik zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Alafair Burke is New York Times-bestsellerauteur. Haar ervaring als officier van justitie, gespecialiseerd in huiselijk geweld, vormt een belangrijke voedingsbodem voor haar misdaadromans. Eerder schreef ze ‘De ex’ en ‘De echtgenote’.

Mijn verhaal

Hope Miller werd vijftien jaar geleden aangetroffen in een autowrak in de buurt van een klein dorpje in New Jersey. Ze wist niet meer wie ze was, of waar ze vandaan kwam. Dit weet ze tot de dag van vandaag nog steeds niet. De artsen verzekerden haar dat haar geheugen terug zou komen, maar terwijl Hope probeert een nieuw leven op te bouwen in dit kleine dorpje, komen haar herinneringen niet meer terug. Nu wil ze de staat alsnog verlaten en ergens anders een leven opbouwen, maar haar advocaat en beste vriendin Lindsay Kelly ziet allerlei beren op de weg voor deze verhuizing naar East Hampton.

Lindsays angsten blijken terecht: Hope verdwijnt opnieuw. Er is maar een kleine aanwijzing en dat is een druppel bloed in het huis waar ze het laatst geweest is. En dit bloed matcht met een zaak waar een seriemoordenaar bij betrokken was… Lindsay gaat samen met detective Ellie Hatcher op zoek om Hope terug te vinden. Maar dan komen dingen naar boven die steeds grotere vragen oproepen en niets is wat het lijkt…

Mijn mening

‘Vind mij’ is eigenlijk het zesde deel in de serie rondom detective Ellie Hatcher. Echter deze is als standalone op de markt gezet en dat is ook te begrijpen. Ellie Hatcher heeft in ‘Vind mij’ maar een kleine rol en aangezien niet alle delen uit deze serie hier in Nederland uitgebracht zijn, vind ik het eigenlijk heel logisch.

Het verhaal begint met een krantenartikel over een ongeval met een over de kop geslagen auto. Er is een vrouw in kritieke toestand aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Er is niet duidelijk wie het is, en er worden getuigen opgeroepen. Daarna maken we meteen een sprong in de tijd en zijn we vijftien jaar verder. Het verhaal wordt vervolgens verteld vanuit verschillende personages. We lezen het verhaal vanuit Hope, Lindsay, Ellie en agent Carter. Ook maken we op een bepaald moment een stap terug in de tijd en dan beginnen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek te vallen.

De personages zijn ontzettend goed uitgewerkt, hier is Burke echt een kei in. Met een paar woorden weet ze een personage al zo te omschrijven dat je diegene levendig voor je ziet. Je merkt dat Burke hier echt tijd in steekt. De personages zou je zo tegen kunnen komen.

De relatie tussen Hope en Lindsay is hecht en Scott, de vriend van Lindsay, vraagt zich terecht af of dit niet te hecht is. Lindsay is al sinds dat Hope uit het wrak gehaald wordt erg betrokken bij haar en regelt bijna alles voor Hope. Als Hope opnieuw verdwijnt, merk je dat de spanning toeneemt en deze spanning blijft gedurende de rest van het verhaal aanwezig. De ontknoping zag ik niet aankomen, en was ik wel aangenaam door verrast, echter het laatste hoofdstuk laat je echt met een ‘what the f*ck’ gevoel achter en ik had bijna zoiets, ik moet het verhaal opnieuw gaan lezen, want ik heb ergens wat gemist. Hier houd ik van, als ik op de laatste pagina nog even helemaal versteld kom te staan en alles toch anders blijkt te zijn dan gedacht.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Vind-mij

Gegevens van dit boek:
Titel: Vind mij
Auteur: Alafair Burke
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Nellie Keukelaar-van Rijsbergen
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book: 323
Vertellers luisterboek: Jennifer van Brenk
Duur luisterboek: 10:05:01
ISBN paperback: 9789401617338
ISBN e-book: 9789401617550
ISBN luisterboek: 9789401618472
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge