Adressen & Verjaardagen


Van BBNC uitgevers ontving ik het boek “Adressen & Verjaardagen” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Dit prachtige adressen- en verjaardagenboek van Flowers & Birds is een plaatje. En dat niet alleen: dit boek is superhandig in gebruik. Met de 16 uitneembare tabbladen bepaal je zelf hoeveel ruimte per letter van het alfabet je nodig hebt! Zo kom je nooit meer ruimte te kort als je toevallig heel veel mensen kent van wie de achternaam begint met een X. Ook vind je er een apart gedeelte voor alle verjaardagen, met genoeg schrijfruimte per datum zodat er niemand naast de regel valt, en een gedeelte voor notities. 
Aangezien ik echt iemand ben, die iedere keer weer adressen van iedereen kwijt is, leek me dit adressen & verjaardagen boek ideaal. Tot nog toe moest ik iedere keer weer iemand vragen voor verschillende telefoonnummers en adressen. Echter werd ik hier soms best wel moe van mezelf. Dan had ik het weer ergens opgeslagen in mijn telefoon, maar waar??? Dus nu dacht ik…. Dit is ideaal.  Dus alle adressen gecontroleerd en netjes gaan opschrijven in dit boek. Je hebt genoeg ruimte om je adressen op te schrijven. Echter meldt de informatie op internet dat de tabbladen uitneembaar zijn, maar dat is mij toch niet gelukt. Dus dat is een foutje in de informatie of het ontwerp is toch aangepast of zo. Doordat het alfabet opgedeeld is, heb je een eenvoudig overzicht en kun je de namen makkelijk terug vinden.

De ruimte waar je de adressen in op kunt schrijven is ruim genoeg. Wat ik alleen vreemd vond, is dat er adres stond, postcode maar dan niet plaatsnaam apart. Dus ik wilde steeds de postcode recht onder het adres schrijven. Je hebt genoeg ruimte voor alle adresgegevens en telefoonnummers op te schrijven. Het enige wat er voor mij nog bij had mogen staan is een regeltje met opmerkingen of notities. Zo heb ik bijvoorbeeld ook de dierenarts in het adressengedeelte geschreven. Deze heeft op bepaalde tijden inloopspreekuur. Ideaal omdat meteen bij het adres te schrijven. Maar daar is geen aparte regel voor. Nu is er een regeltje open gelaten iedere keer en deze heb ik nu voor deze informatie gebruikt en dat werkt ook erg goed.


Je krijgt ook een stukje notities. Deze heb ik zelf nog niet gebruikt. Wellicht zou ik hier informatie inzetten als ik met de hond of kat naar de dierenarts ben geweest en ik dit moet onthouden voor het een of ander. Maar gewone notities die ik even weg schrijf zou ik hier dan weer niet in opschrijven, dat zou ik dan weer te zonde vinden.

Wat ik erg leuk vind, is dat dit adressenboek gecombineerd is met verjaardagen. Want hoe vaak vergeet je niet verjaardagen. En nu heb je en de verjaardagen en de adressen bij de hand. Dus wat is er leuker om dan ook meteen een kaartje te sturen. Het adres kun je ook meteen terug zoeken. Mooie combinatie. Voor de verjaardagen is genoeg ruimte. Ik heb ergens 3 personen op dezelfde dag jarig en dat past toch netjes op 1 regel en ik schrijf toch niet piepklein. Ik vind dat over deze combinatie goed nagedacht is. Wel had wat mij betreft op het lege stuk van de pagina een vrolijke tekening mogen staan. De tabbladen zijn vrolijk versierd met fruit of bloemen/planten. Dus had dat wat mij betreft ook bij het witte stuk op de pagina mogen zijn.


Helemaal achteraan vind je nog een stukje voor je wachtwoorden. Echt super. Al zou ik hierdoor mijn adressenboek wel veilig opbergen en niet zo snel aan iemand geven als ze een adres moeten hebben. Bang dat mijn wachtwoorden van bepaalde websites bekend zouden worden. Maar ik vind het wel een super aanvulling. Want wie heeft niet, net als mij, het probleem dat je je soms afvraagt wat het wachtwoord van die website ook alweer is. Doordat je geadviseerd wordt om regelmatig je wachtwoord te wijzigen en je voor iedere site een ander wachtwoord moet hebben ben je al bijna verplicht om het op te schrijven. In dit boekje heb je hier de ruimte voor.


Ik kan dit Adressen & Verjaardagen boek alleen maar aanraden. Het is een vrolijk boek met genoeg ruimte voor adressen en verjaardagen. Daarnaast heb je nog ruimte voor notities en zelfs ruimte voor je wachtwoorden. Enige wat jammer is, dat de tabbladen niet verplaatsbaar zijn, zoals wel op internet te lezen is over dit boek. Echter tot nog toe heb ik bij alle adressen nog genoeg pagina’s, dus is dat voor mij nog geen probleem.

Gegevens van dit Adressen & Verjaardagen:
Titel: Adressen & Verjaardagen
Uitgever: BBNC uitgevers
ISBN: 9789045322551
Afmetingen:27 x 223 x 188 mm
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & BBNC uitgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge