Aaf Brandt Corstius – Eindelijk 40

Van Bol.com boeken ontving ik het boek “Eindelijk 40”, geschreven door Aaf Brandt Corstius, om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Bol.com boeken hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De grappigste columniste over de voordelen en niet-bestaande nadelen van veertiger zijn, herkenbaar voor iedereen die al een tijdje, of net, veertig is.
Het perfecte cadeauboek voor alle ex-dertigers!

Als je veertig wordt, hoef je geen dolende dertiger meer te zijn. En je bent ook nog lang geen vijftig. Het is, kortom, de ideale leeftijd. Aaf Brandt Corstius behandelt alle veertigers­problemen die natuurlijk eigenlijk kansen zijn: al dan niet corrigerende badpakken, het immer doorgroeien van de neus en het slinken van het geheugen. Ook neemt ze universele veertigers­wensen onder de loep zoals 1. een nieuwe carrière als yogajuf, 2. een labradoedel en 3. nooit meer actief oud en nieuw hoeven vieren.

Over kleding, stijl, familie, vriendschap, lange en toch gezellige relaties, en die grote veertigers­hobby: keihard opruimen. Het zou zelfs kunnen dat de woorden “tuinieren’ en “tevredenheid’ vallen. Een complete handleiding voor het vieren van de veertigste verjaardag is inbegrepen.

Via internet werd ik benaderd of ik over het boek “Eindelijk 40” een recensie wilde schrijven. Nu ben ik in juli 40 geworden, dus dat leek me het ideale boek om te lezen voor mij.

De cover is wit met goud. De naam van Aaf Brandt Corstius staat in goud en de titel staat in wit. Dit goud wordt opgebouwd door gouden puntjes in verschillende goud tinten. Dit vind ik erg mooi uit zien en past goed bij het boek.

Doordat ik zelf veertig geworden ben, had ik verwacht hier herkenning te vinden, maar blijkbaar ben ik geen doorsnee veertiger. Of Aaf is geen doorsnee veertiger dat kan natuurlijk ook. Ik heb het boek gelezen, maar moest me door sommige stukken echt doorheen worstelen en vroeg me werkelijk af “Waar maak je nu in godsnaam een probleem van?” Ik koop wat ik leuk vind en niet omdat dit in de mode is. Ik moet me er goed in voelen, maar ik heb het gevoel dat Aaf toch meegaat in wat de grote meute vindt. Wellicht dat ik daardoor weinig herkenning vond in het boek.

De hoofdstukken zijn kort, waardoor je het boek makkelijk tussendoor even kon lezen en weer wegleggen, want een hoofdstuk was zo gelezen. De schrijfstijl van Aaf is open en theatraal, ze maakt van kleine problemen wereld problemen, dat doet ze natuurlijk bewust voor dit boek, echter ik lees liever een boek met meer inhoud. Ik had van dit boek een meer humoristisch verhaal over het veertig worden en de voor en nadelen hiervan verwacht. Dit is naar mijn gevoel niet echt gelukt. Het was naar mijn gevoel meer een opsomming van dingen waar Aaf tegen aan loopt en wat ze niet meer wilt of net wel nog wilt, maar waarvan ze niet meer weet of ze dat nog wel kan doen nu ze veertig is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Eindelijk 40
Auteur: Aaf Brandt Corstius
Uitgever: Meulenhoff
Aantal pagina’s paperback: 224
Aantal pagina’s E-book:
ISBN paperback: 9789029091800
ISBN E-book: 9789402309959
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge