A5 Oefenblok Handlettering wit/recyling bruin en zwart


Van Papicolor ontving ik een A5 Oefenblok Handlettering wit/recyling bruin en zwart om er een recensie over te schrijven, hier wil ik Papicolor hartelijk voor bedanken.

Bron: Papicolor

Informatie die te lezen is op internet: Oefenblok op A5 formaat
Verschillende papiersoorten!
Uitermate geschikt voor Handlettering!

Ik ben al een tijdje bezig met handletteren en schrijven met penseel. Ik ben er nog geen ster in, maar vind het wel heel erg leuk om te doen. En ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Ik kreeg deze A5 oefenblok binnen en wat meteen opvalt zijn natuurlijk de 3 verschillende papier kleuren. Wit, zwart en bruin. Dit vind ik zelf al een groot pluspunt. Zo heb je altijd genoeg verschillende soorten papier bij je. Het formaat van deze blok vind ik zelf ook heel fijn. Hij is een mooi formaat om quotes op te schrijven, of om een quote met een kleine tekening er naast te maken. En door de verschillende kleuren papier heb je echt ontzettend veel mogelijkheden.

Ik heb natuurlijk ook zelf enkele dingen geschreven in dit oefenblok. Nog niet perfect, maar daarom heet het ook nog steeds een oefenblok 😉

Ik ben begonnen met de standaard witte papiersoort. Deze zit ook vooraan in de blok. Ik heb hier geschreven met de Tombow ABT Dual brush pens. Deze stiften schreven erg fijn op dit papier. De inkt droogt mooi op en ook de schaduw langs de zwarte lijn droogde mooi op en vermengde niet met het zwart. Het papier is ook dik genoeg, waardoor je geen last hebt van doordrukken. Mocht je willen, kun je je ontwerpen ook eenvoudig uit de blok scheuren. Doordat het papier zo eenvoudig uitscheurt, is deze blok ook ideaal als je bijvoorbeeld een bepaalde quote wilt inlijsten, of ergens bij wilt leggen. Ik heb mijn quote gebruikt bij een blog. Dus heb hem iets nauwer bij gesneden en hem in de blok gelaten.

Hierna heeft Bryan gehandletterd op het bruine papier. Hij heeft geschreven met de UniChalk krijtmarker en de roze neus heeft hij gemaakt met de Schneider krijtmarker neon. Ook deze krijtmarkers schrijven erg goed op dit papier. Het krijt hecht goed op dit papier en droogt ook netjes op. Wat ook erg opvalt is dat het papier van een erg goede dikke kwaliteit is. Zeer zeker voor een oefenblok verwacht je normaal wat dunner papier. Hier was ik aangenaam verrast door.

Als laatste heb ik ook nog een quote geschreven op een zwarte pagina. Hier heb ik geschreven met de Finetec gold. Hier heb ik de Finetec flink met water verdund zodat ik een mooi vloeibaar smeersel had waar ik mooi mee kon schrijven. De Finetec hecht ook heel goed op het zwarte papier en van het water in deze verf heb je absoluut geen last. Dit papier kan dit zonder problemen aan. Je hebt nergens last van bobbels of iets dergelijks van het water. Dit wordt gewoon goed opgenomen door het papier. Nadat de verf droog was heb ik de potloodlijntjes uitgegumd. Dit heb ik wel voorzichtig gedaan, echter is dit niet te zien, ondanks dat het zwart papier is. Normaal heb je dan al snel dat je vlekken op het papier krijgt, maar daar heb ik nu geen last van gehad.

Conclusie: Het papier in deze oefenblok is van een geweldig goede kwaliteit. Je kunt er met allerlei materialen goed op werken. Ook op het zwarte papier kun je ook na het schrijven de potloodlijnen gewoon uitgummen zonder vlekken te krijgen. Ook zijn de bladzijden makkelijk uitscheurbaar. Waardoor je de geschreven quote ook makkelijk kunt weggeven of ergens neerzetten. Ik kan deze oefenblok echt iedereen aanbevelen. En denk dat de naam oefenblok deze blok eigenlijk te weinig eer aan doet. Als je de prijs dan ook nog hoort, dan twijfel je geen moment meer. Voor € 4,95 is dit oefenblok te koop. En dit is, vind ik persoonlijk, voor deze kwaliteit, echt goedkoop.

Dit oefenblok is o.a. verkrijgbaar bij Papicolor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge