999 vragen aan je partner

Bij BBNC uitgevers zijn verschillende titels uitgekomen uit de 999 vragen serie. Wij ontvingen de ‘999 vragen aan je partner’ en zijn hier natuurlijk ingedoken. We willen BBNC uitgevers hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wat is er nou leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Juist, vragen
stellen aan je partner! En daarom is er nu een boek met 999 vragen aan je
partner. Je kunt hem of haar vagen stellen over alles en iedereen uit zijn of
haar leven, over hem- of haarzelf en over jullie relatie. Open vragen, ja/neevragen en tweekeuzevragen … we maken er een topsport van! Met 999
vragen ben je wel even zoet en heb je gegarandeerd stof tot nadenken (over
jezelf, je partner maar ook over jullie relatie). En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een compendium – dat je altijd kunt inzien als je je partner even niet begrijpt – en een fantastisch nalatenschap voor eventuele nakomelingen.

Cover

De cover is blauw goud geruit, met er om heen een band gevouwen waarop de titel staat. Dus als je het boek intiem tussen je partner en jou wilt houden kun je ook altijd de band er vanaf halen en lijkt het gewoon een notitieboek, waarbij alleen jullie weten dat dit het vragenboekje is. Ik vind het erg leuk uitzien. En door de donkerdere kleur spreekt de cover Bryan ook aan en vind hij de cover niet te vrouwelijk. Normaal is dit wel vaak anders met dit soort boeken.

De opbouw

Het boek is opgebouwd uit verschillende soorten vragen. Aan de ene kant heb je vragen waar bij je moet kiezen uit wie van de twee iets is. Bijvoorbeeld ‘Wie kan het best kaart lezen?’ En dan kies je jij of ik.
Dan krijg je vragen waarbij je uit twee dingen moet kiezen, bijvoorbeeld: ‘Zitten of staan’. Hier geef je dan aan welke van die twee je voorkeur heeft. Enkele ja/nee vragen. Bijvoorbeeld: ‘Ben je thuis geboren?’ En natuurlijk zijn er ook een aantal open vragen, dat maakt het natuurlijk extra leuk. Hier moet je uitgebreider op antwoorden en ik vind dat hier ook de meest leuke dingen uit voort komen.

Mijn mening

Is dit boek nu werkelijk zo leuk als iedereen denkt? Ja, het is leuk om tussendoor eens in te vullen. Leuk om samen in te vullen, maar ook om echt meer over elkaar te weten te komen. Veel dingen, weten we al van elkaar, we hebben ondertussen ruim 8 jaar een relatie. Maar sommige dingen worden ook vanzelfsprekend en dan is het leuk om dit toch nog eens uitgesproken te zien worden, ook al is het dan met zo’n vragenlijst. Maar ook kunnen er leuke discussies ontstaan als je over bepaalde vragen anders denkt.
Wat ik wel een beetje jammer vind, is dat de meeste vragen maar door één iemand in te vullen zijn. Wat ik zelf misschien nog leuker had gevonden, was als je bij alle vragen beiden de mogelijkheid had om te antwoorden. Vandaar dat wij het boek niet ingevuld hebben maar de vragen zo beantwoord hebben, zodat we ze beiden konden beantwoorden. Wellicht een tip voor de volgende editie. Want deze 999 vragen serie moet gewoon verder blijven bestaan. Daar is deze serie gewoon veel te leuk voor.

Inkijkexemplaar

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze ‘999 vragen aan je partner’? Neem dan een kijkje op bol.com waar een inkijkexemplaar staat en je nog een extra idee krijgt van dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: 999 vragen aan je partner
Uitgever: BBNC uitgevers
Aantal pagina’s: 368
ISBN Nummer: 9789045322773
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “999 vragen aan je partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge