365 Bullet Journal

Van Unieboek Het Spectrum ontving ik het boek “365 Bullet Journal” om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Unieboek Het Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Voor iedere dag een snelle oplossing om productiever te worden en inspiratie op te doen.

Bullet journaling is een revolutionaire planningsmethode die je helpt efficiënter en creatiever te worden. Het biedt je een betrouwbare takenlijst die ervoor zorgt dat je nooit meer een afspraak, taak of doel vergeet.
Het 365 bullet journal is een gemakkelijk te begrijpen oefenboek dat je leert hoe je de methode gebruikt. Het biedt voor elke dag van het jaar een oefening die je in maximaal 365 seconden kunt doen. Het fijne van het maken van bulletlijstjes is dat je ze volledig aan je eigen stijl en gewoonten kunt aanpassen. Zo kun je dus helemaal je eigen journal maken en net zoveel van de vele honderden ideeën en technieken in de praktijk brengen als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan gewoontetrackers, slaapdagboeken, schrijfoefeningen en nog veel meer.
Met eenvoudige, heldere instructies laat dit boek zien hoe je bullet journaling in je leven kunt inpassen zodat je je leven optimaal kunt organiseren.  

Ik ben al een tijdje bezig met bullet journaling, dus ik was heel erg benieuwd naar dit boek. Dit boek is ideaal als je nog helemaal geen idee hebt van bullet journaling, door de vele voorbeelden, krijg je een goed idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bullet journaling, maar ook als je al langer bezig bent met bullet journaling en je eigenlijk het gevoel hebt dat je bullet journal al redelijk compleet is, krijg je dankzij dit boek toch nog allerlei ideeën voor je bullet journal. Zo houd ik bijvoorbeeld op mijn telefoon bij hoe het met slapen gaat. Maar eigenlijk is het veel handiger dit in mijn Bullet journal te doen. Dan heb ik in een handig overzicht een hele periode, terwijl ik op de telefoon steeds moet scrollen om te zien wat ik geslapen heb.
Nu kan ik het makkelijk in een tracker bij houden.


Zo vind je allerlei handige ideeën voor trackers in dit boek, maar ook handige tips over hoe pagina’s ingedeeld kunnen worden en hoe je je bullet journal nog mooier kunt laten uitzien. Ik ga dit boek echt als naslagwerk gebruiken. Ik zal nog vaak in dit boek kijken als ik iets toe wil voegen aan mijn bullet journal.

Wat ik zelf wel positieve dingen vind, en waar ik echt niet aan gedacht heb, zijn bijvoorbeeld de “Goed nieuws verhalen” die je kunt toevoegen aan je bullet journal, of de mogelijkheid om “Dankbaarheid te verzamelen”in een tracker. Door positieve dingen over jezelf op te schrijven, krijg je ook een positiever zelfbeeld, en wordt je bullet journal echt een positief iets.

Dit boek is echt een mooie aanvulling, of je nu begint met bullet journaling of al langer bezig bent met bullet journaling. Je krijgt allerlei handige tips en ideeën aangereikt, waar je zelf niet altijd aan denkt, of het wordt op een manier weergegeven waar je niet direct aan gedacht hebt. Ik vind dit echt een heel compleet boek met bijna alle mogelijkheden van bullet journaling.

Gegevens van dit boek:
Titel: 365 Bullet journal
Auteur: Zennor Compton
Uitgever: Unieboek Het Spectrum
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789000358403
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Ik mag van Unieboek Het Spectrum 1 maal een exemplaar van 365 Bullet Journal weggeven. Wil je kans maken? Lees dan het bericht: Winactie 365 Bullet Journal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge