Bryan las: Saskia M.N. Oudshoorn – Zie jij mij?

Veronique en ik ontvingen het boek, ‘Zie jij mij?’, van Saskia Oudshoorn zelf. Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Ik wil Saskia dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen trakteert zichzelf op een weekje New York. In het vliegtuig ploft een aantrekkelijke man naast haar neer: Stephen. Het klikt bijzonder goed en ze spreken af dat hij haar de stad laat zien. Na een paar intense dagen samen krijgt Eva dramatisch nieuws en moet ze halsoverkop naar Nederland terug. Ze vergeet haar telefoon en de twee verliezen elkaar uit het oog.
Op Eva’s eerste buitenlandse persreis komt ze hem onverwacht weer tegen. Stephen blijkt heel iemand anders te zijn dan hij haar deed geloven, maar ook Eva heeft haar geheimen. Voordat ze de kans krijgen om het uit te praten, dreigt er gevaar voor Eva’s leven. De man weet haar net op tijd te redden, maar dit blijft niet zonder gevolgen voor beiden.

De cover

Op de cover is een stukje van New York te zien. Dit vind ik erg goed gekozen aangezien een groot gedeelte van het verhaal zich in New York afspeelt. ‘Zie jij mij?’ valt onder romans, echter met de quote ‘Niet iedereen die naar je lacht is je vriend’ die op de cover staat, heb ik eerder het idee dat ik een thriller ga lezen. De quote roept daarom vragen bij mij op en dat is goed. Ik ben erg nieuwsgierig, mede door de sticker ‘Crime compagnie contest Finalist’.

De auteur

Met ‘Zie jij mij?’ bereikte Saskia Oudshoorn-van der Meulen de finale van de Sweek – Crime Compagnie Contest. Het verhaal gaat verder in ‘Op eenzame hoogte’ dat Vrouwenthriller van het jaar werd. Ze volgde schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt en schreef mee aan het project ‘Geef de pen door’ van Vrouwenthrillers.nl. Nu is haar nieuwe boek uit. ‘Zie jij mij?’ is een nieuwe, bewerkte uitgave van ‘Buiten Spel’ (2015).

Het verhaal

Als een boek gesigneerd is door de schrijver of schrijfster vind ik dit altijd extra speciaal. Toen wij ‘Zie jij mij?’ ontvingen zag ik dat Saskia er haar naam in geschreven had. Hier werd ik dan ook erg blij van! Dankjewel Saskia. 🙂

Eva Groen is een jonge en ambitieuze journaliste. Ze besluit om zichzelf te trakteren op een weekje New York. Als ze in het vliegtuig zit, gaat er plotseling een leuke en aantrekkelijke jonge man naast haar zitten. Hij stelt zich voor als Stephen. Omdat het zo goed klikt tussen Eva en Stephen en hij de weg kent in New York, besluiten ze om af te spreken zodat hij haar de stad kan laten zien. Eva heeft de tijd van haar leven. Als Eva na een paar dagen schokkend nieuws uit Nederland krijgt moet ze halsoverkop naar huis vliegen. Omdat Eva haar telefoon in New York heeft laten liggen, verliezen ze elkaar uit het oog.
Eva wordt vanuit Nederland voor de eerste keer naar het buitenland gestuurd om daar verslag te doen als journaliste. En wie loopt ze daar tegen het lijf. Stephen. Maar is hij wel echt de persoon die Eva kent. En is Eva wel helemaal eerlijk? Ze krijgen geen tijd om het samen uit te praten en open kaart te spelen want er dreigt gevaar voor Eva’s leven. De man, die zei dat hij Stephen heette weet haar ter nauwer nood te redden, Maar dit blijft niet zonder gevolgen voor Eva en ‘Stephen’.

Mijn mening

Ik kende de schrijfstijl van Saskia al door haar boek ‘Op eenzame hoogte‘. Dit boek had ik ook echt verslonden en ik kan jullie vertellen dat dat met dit boek, ‘Zie jij mij?’ niet anders is.

Toen ik het boek begon merkte ik al dat het geen gewone roman was maar echt een feelgood roman. Echter als je even aan het lezen bent merk je ook dat er gewoon iets niet klopt aan het verhaal wat ‘Stephen’ aan Eva vertelt. Hierdoor ontstond er ook een onderhuidse spanning en op sommige momenten was de spanning zo om te snijden dat ik ook weer op het puntje van mijn stoel zat. Daarna weet Saskia het verhaal weer zo te draaien dat je een roman aan het lezen bent. Dit vind ik echt bewonderenswaardig aan het werk van deze auteur.

Wat ik al zei heb ik ‘Op eenzame hoogte’ al eerder gelezen, echter is dit het vervolg op dit boek. Maar bij deze twee boeken maakt dit totaal niks uit. Beide boeken zijn uitstekend als losse boeken te lezen. Let wel op, dit boek is al eerder uitgegeven in 2015 onder de titel ‘Buiten spel’.

Ik heb echt heel erg genoten van dit boek. En ik was dan ook blij verrast dat Saskia het feelgood gevoel zo goed weet af te wisselen met het thriller gevoel. Saskia, ik blijf je volgen en kijk alweer uit naar je volgend boek. ?

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Zie jij mij?
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Sweek
Aantal pagina’s paperback: 251
Aantal pagina’s E-book: 262
ISBN paperback: 9789463672511
ISBN E-book: 9789463670692
Prijs paperback: € 12,50
Prijs E-book: € 4,9

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Sweek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge