Igor Znidarsic – De uitverkorene

Nadat ik “De blindganger” gelezen had, wist ik het zeker. Ik moest en zou de volgende boeken van Igor Znidarsic ook lezen. Geweldig hoe hij de gruwelijke daden beschreef in het boek “De blindganger”. Ik was dus erg benieuwd of hij dit boek met zijn vervolg kon evenaren. Ik kreeg van Karakter uitgevers vrij snel na verschijnen het boek thuis gestuurd. Ik wil Karakter uitgevers hier dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op een dag wordt de dochter van een vermogende investeerder ontvoerd. Recherche-duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager van politie Oost-Nederland worden op de zaak gezet. In eerste instantie blijft de toedracht een mysterie, maar dan worden niet lang na elkaar de verminkte lichamen van een man en een vrouw gevonden. De zaken lijken met elkaar in verband te staan. 

De cover

De cover laat naar mijn gevoel verschillende christelijke uitbeeldingen zien in bloed, die een verhaal spelen in het boek. Dit vind ik op zich goed uit gedacht, echter de cover spreekt me niet heel erg aan. Ik denk niet dat ik het boek snel opgepakt zou hebben als ik niet gezien had welke auteur er op het boek stond.

De auteur

Igor Znidarsic (1957) is journalist, bladenmaker en schrijver van fictie. Hij werd geboren in Slovenië in voormalig Joegoslavië en kwam in 1968 op zijn elfde jaar met zijn ouders naar Nederland. Na het atheneum in Haarlem begon hij te schrijven, zowel fictie als non-fictie. De non-fictie werd al snel gepubliceerd in tijdschriften zoals Panorama, HP/De Tijd, Playboy, De Groene Amsterdammer, NRC Handelsblad, Aktueel en Management Team. De fictie verscheen in onder meer de literaire tijdschriften Tijdschrift en Lava. Hij werkte daarna voor verschillende (vak)bladen als journalist, eindredacteur en hoofdredacteur. Zo was hij tien jaar hoofdredacteur van een vaktijdschrift over eten en drinken. Daarnaast bleef hij fictie schrijven, wat in 2011 resulteerde in zijn semi-autobiografische debuutroman Diepgevroren makrelen, in 2014 gevolgd door De zevende zuster. In februari 2017 verscheen De blindganger, zijn eerste thriller, die genomineerd werd voor de Gouden Strop en de Hebban Thriller Debuutprijs. In mei 2018 verscheen De uitverkorene , zijn tweede thriller.

Het verhaal

Op een dag wordt de dochter van Olivier Lucassen, eigenaar van een Private-equity firma, ontvoerd. Het recherche-duo Bianca van Dijk en Joris Vischjager worden op de zaak gezet. Bianca en Joris tasten volledig in het duister. Echter niet veel later wordt het verminkte lichaam van een man gevonden. Als daarna ook nog het verminkte lichaam van een vrouw gevonden wordt, beginnen langzaam de puzzelstukjes op hun plek te vallen, want de zaken lijken verband met elkaar te houden.

Mijn mening

Ik was zoals hierboven al gezegd, erg benieuwd naar het nieuwe boek van Igor Znidarsic. Aangezien ik erg genoten had van “De blindganger”, lagen mijn verwachtingen bij dit nieuwe boek erg hoog. En heeft hij deze verwachtingen kunnen waarmaken?

Ja ik denk het wel. Ook in dit boek neemt hij je weer mee in de gedachten van de dader. Hierdoor leer je natuurlijk al snel de dader kennen, echter ondanks dat je de dader al vroeg in het verhaal leert kennen, blijft het verhaal heel erg spannend. Je hebt hierdoor meer kennis dan het rechercheduo Bianca en Joris. Deze zoeken lange tijd naar een speld in een hooiberg. Totdat ze een bepaalde link weten te leggen en de daden aan elkaar weten te koppelen. Echter dan blijft het nog lange tijd de vraag wie de dader is.

Ook leren we een persoonlijke kant van Bianca kennen. Wat ik zelf altijd erg leuk vind bij een rechercheduo die in meerdere boeken terug komen. Door hun persoonlijke kant leer je ze beter kennen en heb je ook meer begrip voor ze. Ik hoop dat Igor in een volgend boek hier nog wat verder op ingaat.

Wat ik zelf ook goed uitgedacht vond, waren de achtergronden van de daden. Die deze keer onder andere verbonden zijn aan verschillende bekende liedjes. O.a. Halo van Beyoncé.De teksten in de liedjes zorgen voor een aparte wending in het verhaal.

Dit boek vraagt wederom voor een vervolg.

Gegevens van dit boek:
Titel: De uitverkorene
Auteur: Igor znidarsic
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 336
ISBN paperback: 9789045213170
ISBN E-book: 9789045214771
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge