2+1 actie bij Dwarsligger

Wij willen het met jullie even hebben over Dwarsliggers. Ken jij ze al? Wij vinden ze in ieder geval erg fijn. Allereerst natuurlijk even vertellen wat een Dwarsligger is voor de mensen die ze nog niet kennen.

Wat is een Dwarsligger?

Dwarsligger is een compleet boek in een handzaam formaat: net zo klein en licht als een mobiele telefoon en 100% leesbaar. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht kan je dwarsligger gemakkelijk altijd en overal lezen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie en in bed.

Eerst een fabeltje uit de wereld helpen

Er wordt vaker gezegd dat in een Dwarsligger echt geen heel boek kan staan en dat er dus stukken uit een boek weggelaten zijn. Maar we kunnen je garanderen dat in een Dwarsligger echt het hele boek staat. Doordat het papier van een dwarsligger dunner is en er minder witruimte langs de rand is, is de Dwarsligger natuurlijk al meteen kleiner. Maar als je een dwarsligger koopt heb je echt het hele boek.

Actie

Van 1 juli tot en met 30 september is er een zomeractie 2+1, hierdoor krijg je bij aankoop van 2 Dwarsliggers de derde Dwarsligger gratis. Hoe heerlijk is dat!!! Een gratis boek is voor een boekenwurm natuurlijk altijd een stukje hemel op aarde. 🙂 En ik kan je zeggen er zitten erg leuke boeken in de actie. Ik zal je even mijn top drie laten zien.

Top drie Dwarsliggers

1. Sarah Mc Coy – De bakkersdochter

1.Sarah McCoy – De bakkersdochter
Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik lees graag oorlogsverhalen en dit lijkt me een heel bijzonder verhaal.

Informatie over het verhaal: Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.

El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs, Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren. Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

Hiro Arikawa – Reisverslag van een kat

2. Hiro Arikawa – Reisverslag van een kat
Over dit boek heb ik al zoveel goede verhalen gehoord en omdat wij zelf 2 katten hebben, moet ik dit boek dus echt wel gaan lezen.

Informatie over het verhaal: Nana de kat maakt een roadtrip. Hij weet niet waar hij naartoe gaat en waarom hij en zijn baasje Satoru de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voorin naast Satoru mag zitten in een zilverkleurig busje. Samen doorkruisen ze Japan en logeren ze bij oude vrienden. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

3. Jenny Colgan – Het eindeloze strand

3.Jenny Colgan – Het eindeloze strand
Ik begin steeds meer romans te lezen tegenwoordig. En eigenlijk kan een boek van Jenny Colgan dan toch niet ontbreken. En omdat ik nog nooit iets van haar gelezen heb, ben ik hier wel heel nieuwsgierig naar.

Informatie over het verhaal: Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten? Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug?

Hoe groot is zo’n dwarsligger nu eigenlijk?

Nu weten jullie wat mijn top 3 uit de zomeractie is, al moet ik zeggen dat er nog veel meer mooie boeken in zitten. Maar wat heel veel mensen zich vaak afvragen, hoe groot is zo’n Dwarsligger nu eigenlijk. Want je kunt wel zeggen dat ik hem in mijn tas kan stoppen, maar dat kan ik met mijn e-reader ook en eventueel kan dit ook nog met een gewoon boek. Dus wat is dat voordeel. Nou ik kan je zeggen… Een dwarsligger is veel aangenamer meenemen in je tas. Een gewoon boek of een e-reader neemt echt wel veel ruimte in de tas in… Maar een dwarsligger kun je echt goed wegstoppen. Duw hem bijvoorbeeld in je zijvakje van de tas, want zo klein is hij en hierdoor is die ook snel weer te pakken. En ik kan je zeggen, hij past zelfs goed in je jaszak. Ik gebruik zelf vaak geen handtas (Ik denk dat ik geen echte vrouw ben 😀 een handtas vind ik lastig haha), maar als ik weet dat ik ergens heen moet waar ik wellicht even een tijdje moet wachten dan duw ik snel even een Dwarsligger in mijn jaszak. Toch even wat leesvoer bij me om de tijd door te komen. Heerlijk.

Ik heb ter vergelijking even een foto gemaakt van de Dwarsligger naast mijn telefoon. En een foto van de Dwarsligger op een A4 papier. Zoals je ziet is hij nog kleiner dan de telefoon. En de telefoon is een Honor 10. Dit is echt een standaard telefoon, dus nog niet eens een hele grote telefoon zoals de nieuwe telefoons tegenwoordig zijn.

Waar ik soms wel soms last van heb, bij Dwarsliggers, is dat ik per ongeluk 2 pagina’s tegelijk omsla. Dit komt natuurlijk doordat het dun papier is, en dat je soms snel wilt zijn en dan 2 pagina’s vast hebt. Maar wat mij iedere keer weer meevalt is dat de tekst van de achterkant niet echt doordrukt. Dit verwacht ik iedere keer weer als ik een Dwarsligger in handen heb, maar dat is dus zeker niet het geval.

Wat natuurlijk anders is bij een Dwarsligger is de richting waarin je leest. Ik heb even een kort filmpje gemaakt om te laten zien hoe een Dwarsligger nu precies uitziet en dat het papier wel dun is, maar dat het echt niet doordrukt zoals ik hierboven zei.

Wil je zelf een Dwarsligger aanschaffen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de Zomeractie (2+1). En wil je niks missen over Dwarsliggers? Dan meld je zeker aan voor hun nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge